НОЩНИЯТ ЖИВОТ В ИТАЛИЯ СЕ СЪБУДИ С ПЪЛНА СИЛА СЛЕД КОРОНАВИРУСА

Автор: 5 GmediA 09:21, 25 май 2020

От Милано до Палермо - нощният живот започва отново в Италия. Плажове през деня и нощни клубове през нощта.
Много млади хора излязоха по улиците на италианските градове в първия свободен уикенд след блокирането на страната заради коронавируса. Много събирания, но малко глоби, а кметовете казват, че са готови за нови ограничения срещу нощния живот, пишат местните медии.

В Милано са докладвани много събирания, трудни за управление. Милано има 1,4 милиона жители, повече от 4 хиляди бара, 1700 километра пътища, ясно е, че нашето задължение е да контролирате, но да контролирате всичко е невъзможно и който каже друго, казва, че го атакува. Това е смущаваща ситуация", казва кметът на града.

Над 17 000 проверки бяха извършени в Рим от местната полиция през уикенда. От историческия център до брега бяха ангажирани повече от две хиляди служители на реда, които откриха около шестдесет нередности.

Затварянето на помещенията в 23 часа не спря нощния живот в Неапол. Трафикът бе блокиран до 4 сутринта, събирания и биваци, викове, битки между млади хора и жители, преуморени, за да заснемат всичко. Онези, които се озоваха близо до крайбрежната част на Неапол снощи говорят за "колективна лудост". Хиляди хора, дори без маска, се изляха на улицата, пеша или с коли, като тротоарите се използват като преференциални ленти за автомобили и мотоциклети, въпреки нощните клубове, които спазват ограничението за затваряне в 23:00 часа, отбелязват медиите на Ботуша.

Торино - претъпкани пазари и паркове, обществен транспорт със 100% от обслужвания автопарк, 90% от магазините са отворени, трафикът е близо 70%. През тази седмица Торино почти напълно възстанови „нормалния си“ вид. През първата събота след блокирането зоните на нощния живот се напълниха от 19:30 часа. След като нощните заведения затвориха в един ча,с стотици хора се изляха на по Пиаца Виторио и близките улици. Патрулите на карабинери и държавната полиция и наблюдаваха четирите пункта, считани за най-горещите.

Доклади за събирания имаше и в района на Бари. Само за три часа - от 21:00 до полунощ, служители местната полиция извършиха стотици проверки, наказвайки 18 граждани, които не спазиха социалната дистанция. Всички бяха глобени с по 400 евро за нарушаване на предписанията, наложени от медицинската спешна помощ.

Здравните власти в Италия са силно притеснени от събиранията на младите хора и следващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение дали инфекциите се увеличават.

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%