АБИТУРИЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУСНА ПАНДЕМИЯ: БЪЛГАРИЯ VS АЛАБАМА

Автор: 5 GmediA 10:51, 25 май 2020

Абитуриентските балове в повечето държави бяха отменени заради пандемията от коронавирус. Въпреки това имаше изключения:
Хиляди абитуриенти, родители, братя и сестри и баби и дядовци бяха поканени на близо 11 000-стадион в сряда и четвъртък вечерта в предградието на Бирмингам в Хувър, където две гимназии - сред най-големите в Алабама - организираха традиционно дипломиране, въпреки COVID-19.

Стотици столове за абсолвенти бяха разпръснати из стадиона, а хората от различни домакинства спазваха ограниченията за дистанция от 1,8 метра.

Като предпазна мярка, на абитуриентите се дават маски за лице и им се казва да не прегръщат приятелите си.

За сравнение - в България баловете също бяха забранени, но това не попречи на младите хора да нарушат забраната. Абитуриентите се организираха в социалните мрежи. И пресъздадоха атмосферата на традиционните балове.

                                                       Снимка: Офнюз

Около 2000 абитуриенти от випуск 2020 опитаха да напряват купон пред храм-паметника "Александър Невски", но полицията ги разпръсна.
Това не ги спря и те се преместиха пред Националния исторически музей в София. След шумни дрифтове, музика и конфети, полицията ги разпръсна и от там, а някои потеглиха към Панчарево, други към Бистрица.

                                                       Снимки: Офнюз

                                                       Снимки: БТА

 

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%