ЕФЕКТЪТ КЪМИНГС: БРИТАНСКИ МИНИСТЪР ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗАРАДИ СЪВЕТНИКА НА ДЖОНСЪН

Автор: 5 GmediA 14:05, 26 май 2020
Източник: На снимката: Доминик Къмингс и Борис Джонсън

"Във Великобритания вече го наричат “ефектът Къмингс” - ако управляващите нарушават карантината, защо да я спазваме ние?!
Скандалът, незаглъхващ от седмица, тръгна от информацията, че Доминик Къмингс, близък приятел и съветник на Борис Джонсън, е нарушил карантината, пътувайки със съпругата си ( и двамата със симптоми на коронавирус) и сина си до къщата на неговите родители ( Лондон - Дърам 264 мили).
Премиерът оправда своя сътрудник, заявявайки, че Къмингс е проявил естествените инстинкти на син, загрижен за родителите си. Той остана глух за твърденията на медиите, че Къмингс е бил видян на разходка из красива местност, далеч от Лондон, по време на карантината.
Това не беше прието добре от обществото....", това коментира във Фейсбук журналистката Соня Колтуклиева.

Вчера Къмингс отказа да подаде оставка и обяви, че "не съжалявам за това, което направих... независимо, че хората може и да не го одобряват". Премиерът Борис Джонсън се опита да оправдае постъпката на съветника си, но британските депутати продължават да настояват за уволнението на Къмингс.

Днес британският министър, отговарящ по въпросите за Шотландия, Дъглъс Рос подаде оставка, несъгласен с поведението на Джонсън и на Къмингс. "Имахме късмета да не се заразим с този ужасен вирус, но ако се бяхме заразили, сме подготвени да следваме правителствените препоръки и да останем у дома, за да спрем разпространението на вируса... Имам избиратели, които не успяха да си вземат сбогом с любими хора..., защото следваха насоките на правителството. Не мога да им кажа, че са Сгрешали, а един високопоставен съветник на правителството е бил прав", написа в Туитър Рос.

 

 

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%