БАГАТА: ЩЕ ДАМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ПОБЕДА НАД САКАЙ!

Автор: 5 GmediA 10:02, 28 май 2020
Източник: mma.bg

Едва след 2 дни - на 30 май Благой Иванов - Багата отново ще има сблъсък на най-високата ММА сцена - UFC. Българинът ще бъде част от един от главните мачове на UFC on ESPN 9, а негов съперник ще е Аугусто Сакай.

Цялата галавечер ще се проведе в института на UFC в Лас Вегас без публика заради корнавируса. Главната битка за вечерта е в полусредна категория и в нея Тайрън Уудли ще мери сили с опасен бразилец в лицето на Гилбърт Бърнс.

Събитието на UFC на 30-ти май е едно от малкото големи спортни мероприятия, които се провеждат по време на пандемията от коронавирус, която наскоро премина пика си в САЩ. Въпреки всички трудности президентът на UFC, Дейна Уайт прави невъзможното, за да гарантира гладкото провеждане на събитията, както и безопасността на всички участници.

Багата сподели, че всеки ден се правят тестове на бойците и процедурите са доста стриктни. 

"Всъщност ММА е първият спорт, който започна да организира отново събития в САЩ в условията на коронавируса, който спря всичко по света. По-конкретно го направи UFC. Чувствам се горд, че съм част от тази верига. Тя показва на хората, че нещата започват да се нормализират. Иначе и без публика по трибуните аз ще се бия за Бългаpия, за вcички, които ме подкрепят, както винаги съм го пpавил. Ще дам всичко от себе си за победата над Сакай.” 

Сблъсъкът между Иванов и бразилеца Сакай е последният подгряващ преди главния за вечерта. Двамата трябваше да играят първоначално на 9 май, като срещата бе обявена още през януари, но пандемията промени доста планове.

Бразилецът е на 28 г. Тежи 120 кг и е висок 193 см. След присъединяването си към бойците в октагона на UFC Сакай има 3 победи, а 11 от 14-те си мача в клетката той е спечелил с нокаут. Иванов е 11-и в ранглистата на UFC при най-тежките, а предстоящият му съперник е с 2 позиции по-назад. В ММА Багата има 18 победи и 3 загуби. Сакай до момента е с 14 успеха и 1 поражение.  

Тагнато в: Багата , Сакай
Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%