ПРАНДИ Е НОВИЯТ - СТАР СЕЛЕКЦИОНЕР НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ВОЛЕЙБОЛ

Автор: 5 GmediA 11:11, 29 май 2020
Източник: volleyball.bg

Италианският специалист Силвано Пранди и Николай Желязков ще водят мъжкия национален отбор по волейбол на България. 

Това беше решено вчера на онлайн конферентно заседание на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол, водено от президента Любо Ганев. Управителният съвет прие почти единодушно италианския специалист, като единствено Иван Сеферинов се обяви против. Асистент на Пранди ще е бившият ас на националния отбор и настоящ треньор на шампиона „Нефтохимик“ Николай Желязков. Целта е да има приемственост и в един момент той да наследи италианеца. 

Ръководството на централата разгледа доклада на новосформираната треньорска комисия и очаквано утвърди дуета Пранди и Желязков.

Тандемът вероятно ще дебютира тази година с квалификации за европейско първенство, които не са отложени заради коронавируса. Иван Петков получи безапелационно доверието да е новият-стар треньор на жените.

Бившият национал Евгени Иванов-Пушката е новият председател на комисията за детско-юношески волейбол. Той поема щафетата от Верка Николова. 

Форматът за следващото първенство при мъжете и жените трябва да бъде утвърден до 15 юни. Чакат се предложенията на всички клубове. 

Управителният съвет отчете, че единствено Теодор Салпаров и Виктор Йосифов са напуснали националния заради възрастта си. 

До следващото заседание на управата всеки желаещ може да подаде писмена кандидатура за председател на комисията "Национална волейболна лига".

На финала на вероятно последното виртуално заседание УС беше създаден фонд за подпомагане на детско-юношеския волейбол. Първа вноска в него направиха Любо Ганев и Красимир Илиев - по 1000 лева. Федерацията ще информира официално за всеки дарител, ако той желае публичност. 

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%