ЯСНИ СА ДАТИТЕ ЗА ФИНАЛА И НАЧАЛОТО НА КАМПАНИИТЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ

Автор: 5 GmediA 13:14, 29 май 2020

Планът за доиграването на сегашната кампания е мачовете да се подновят на 19 или 26 юни и първенството да приключи до края на юли или началото на август. За 8 август е планиран финалът за ФА къп, макар че този турнир може и да не завърши, ако няма достатъчно време, тъй като приоритетът е да се изиграят всички мачове от Висшата лига. 

УЕФА пък планира финалите в Лига Европа и Шампионската лига да бъдат на 26 и 29 август. Датите за международните мачове в началото на септември остават и едва след тях ще започне новата кампания в Премиър лийг.

Новият сезон в английската Висша лига ще започне в уикенда на 12-13 септември. Отлагането е с повече от месец от датата, която преди пандемията бе заложена като начална - 8 август. Всичко това ще даде повече време за завършването на настоящата кампания, но същевременно означава, че нейният финал не може да се отлага многократно във времето.

Според „Дейли Мейл” при евентуално ново прекъсване, дължащо се на увеличен брой положителни тестове за COVID-19, сезонът ще бъде окончателно прекратен. Изданието добавя, че клубовете ще бъдат помолени да одобрят системата за средно спечелени точки на мач, която ще оформи крайното класиране, в случай че по споменатите по-горе причини сезонът не завърши и участниците изиграят различен брой срещи.

Изготвена е и нова програма, която да даде възможност на телевизиите да излъчат максимален брой от оставащите 92 мача до края на сезон 2019-20. В петък няма да има срещи от Висшата лига, а те ще бъдат запазени за по-интересните двубои от Чемпиъншип.

Според „Мирър” идеята е 5 мача да се проведат в събота, а останалите 5 – в неделя. Те ще започват един след друг, съответно в 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 и 22:00 часа българско време. Ако обаче се играе само в събота и неделя, това ще означава, че сезонът ще продължи до август. Самите телевизии настояват и за срещи в средата на седмицата, които да са в часовите пояси на двубоите от Шампионската лига - от 20:00 и от 22:00 часа. Това би дало възможност за по-ранното приключване на кампанията.

Правителството вече в прав текст обяви, че желае повече двубои да бъдат излъчени безплатно за феновете, които може би още дълго време няма да могат да ходят на стадионите.

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%