ЦЕНТРАЛА НА CNN В АТЛАНТА НАПАДНАТА ПО ВРЕМЕ НА РАЗМИРИЦИТЕ ТАЗИ НОЩ

Автор: 5 GmediA 11:31, 30 май 2020
Източник: CNN

Бурни протести пред централата на CNN в Атланта в петък вечерта. Има нанесени щети по фасадата и интериора на сградата. Беше подпален ресторант, няколко коли бяха унищожени по време на размириците.

 Протестите започнаха спокойно по-рано следобед, когато в прочутия Centennial Park в града се събраха тълпи. Протестите са провокирани от смъртта на Джордж Флойд, който беше убит на 25 май в Минеаполис.

Губернаторът на Джорджия обяви днес извънредно положение, за да мобилизира Националната гвардия заради насилието в град Атланта. Губернатор Брайън Кемп съобщи в "Туитър", че до 500 служители на гвардията ще бъдат разположени незабавно, "за да защитят хората и имуществото в Атланта". Той заяви, че действа по молба на кметицата на града Кейша Ланс Ботъмс, която по-рано призова напразно за спокойствие.

"Това не е духът на Мартин Лутър Кинг-младши", заяви Ботъмс, до която бяха застанали Бърнис Кинг, дъщерята на прочутия правозащитник, рапърите Ти Ай и Килър Майк. "Вие позорите Джордж Флойд и всеки друг човек, който е бил убит в тази страна", добави тя.

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%