ПРЕМИЕРЪТ ЩЕ СМЕНИ ЗАДЪРЖАНИЯ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА МОСВ УТРЕ

Автор: 5 GmediA 12:49, 31 май 2020
Източник: пресцентър МС

"Няма да искаме оставка на заместник-министър Живков. В понеделник го сменяме", заяви днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той очаква утре в 8 часа предложение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров за нов заместник.

Никой не е могъл и да очаква да бъде предупреден за това, което се прави в момента, коментира Борисов по повод разследването на прокуратурата по аферата с боклука, по което заместник-министър Красимир Живков вече се сдоби с обвинение.

"Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министрите се сменят с моя заповед и сме се разбрали с Емил Димитров да се реши този проблем с боклука. Но няма милост към никого, специално в ГЕРБ не може да ни упрекнете. И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана", добави Борисов. "Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден. Пожелавам му успех”, каза още премиерът.

На въпрос за списъка, разпространен вчера от прокуратурата като доказателство от обиска на Бобокови Борисов каза: "Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълнувам да им направят пътищата. Въобще не искам да коментирам, всеки бизнесмен може да си напише един списък и да си го сложи в касата."

Запитан кога ще се възстановят чартърните полети, на които разчитат за туристи курортите като "Слънчев бряг" премиерът заяви, че ситуацията в целия свят е несигурна, а и лош знак е отлагането на срещата на Г-7. В световен план имало страх у хората да пътуват, едва когато това бъде преодоляно, туризмът ще може отново да се развие.

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%