ПОЛИЦЕЙСКИ КАМИОН ГАЗИЛ ПРОТЕСТИРАЩИ В НЮ ЙОРК

Автор: 5 GmediA 14:46, 31 май 2020
Източник: Reuters

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че градската полиция (NYPD) разследва инцидент, при който камион на полицейското управление в Ню Йорк се е забил в тълпа протестиращи по повод убийството на чернокожия Джордж Флойд, който почина по време на арест в Минеаполис в началото на седмицата, съобщават американските медии.

Полицията разследва 27-секундно видео, което е било публикувано в "Туитър", показвайки камион на полицейското управление в Ню Йорк пред протестиращи, които удрят автомобила с камъни и други предмети. Камионът сякаш преминава през предпазна ограда, която е била пред него, и продължава през тълпата.

Де Блазио добави: "Иска ми се полицаите да бяха намерили различен подход, но нека започнем в началото. Протестиращите в това видео направиха грешното нещо да наобиколят полицейската кола, точка."

Междувременно полицейското управление в Сиатъл (SPD) съобщи, че наскоро най-малко 27 души са били арестувани в протести предимно за нападение, палежи, разрушения и грабежи. Националната гвардия също е помагала.

Шефката на SPD Кармен Бест заяви, че "приоритетът е опазването на живота и прекратяването на разрушението. В този момент знаем, че множество полицаи и граждани са ранени", като добави, че "това, което започна като мирен протест, стана насилствено и разрушително заради определени групи, които искаха да се възползват от ситуацията". Тя увери, че полицията "е готова да улесни мирното упражняване на правата от първата поправка (в американската конституция). След убийството на Джордж Флойд всички с право сме ядосани, тъжни, разочаровани и съкрушени".

 

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%