COVID В БЪЛГАРИЯ: ЕПИДЕМИЯТА НАВЛИЗА В ЕТАП НА ЗАТИХВАНЕ

Автор: 5 GmediA 08:37, 2 юни 2020
Източник: Министерски съвет

19 нови случаи на коронавирус са регистрирани за последното денонощие. В болница са настанени 9 души, останалите са на домашно лечение. 33-ма пациенти са излекувани през вчерашния ден. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса на брифинг в Министерския съвет.

Общо 2538 са случаите на коронавирус у нас. Вчера са направени 1220 PCR теста. Над 60 хиляди теста са направени от началото на епидемията.
Епидемията затихва, категоричен е проф. Кантарджиев, но допълни, че навлизането в такъв етап на заразата не трябва да намалява броя на изследванията.

Активните случаи – хората в болници и на пряко медицинско наблюдение, са 1271.

9 жени и 9 мъже, както и едно дете, са новозаразените случаи. Детето е на 14 години, от Сливен.

Бременна жена на 39 години е заболяла, но коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки да не се зарази, уточни проф. Кантарджиев.

От вчера има нов случай на заразена медицинска сестра от Сливен.

Мъж на 78 години е починал в София, без придружаващи заболявания. Мъж на 78 г. в Сливен също е починал, както и мъж на 62 години в Стара Загора. Починала е и жена на 66 години от Пловдив.

Общо 144 души са починали от вируса у нас.

Някои хора казват, че случаите в България са малко, защото нямаме възрастно население – това изобщо не е вярно, коментира проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от БГНЕС.

Малкото случаи у нас се дължат на това, че народът – повече от 90% от хората спазваха мерките, слушаха истината и не се поддаваха на различни манипулации, заключи той.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%