ГЕРМАНСКИ ВИРУСОЛОГ: СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ИМАМЕ СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ, АКО НЕ ВКЛЮЧИМ АЛАРМИТЕ В ГЛАВИТЕ СИ

Автор: 5 GmediA 13:35, 25 юни 2020
Източник: Дойче веле

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен се опасява, че след избухването на заразата в кланиците "Тьонис" коронавирусът може да се разпространи отново сред германското население. За това говорят и данните от други места, в това число и Берлин, където вече има сериозни признаци за завръщане на коронавируса.

Затова сега трябва да сме особено бдителни - иначе рискуваме втора вълна на епидемията, предупреждава Дростен и дава пример с южните щати в САЩ, където въпреки високите температури нещата се развиват драматично. "Там прекалено рано разхлабиха ограниченията", убеден е германският вирусолог, цитиран от "Дойче веле".

"Не съм оптимист, че след месец епидемиологичната обстановка ще е толкова спокойна, колкото днес", казва още Дростен и добавя: "Ако сега не включим алармата в главите си, след два месеца ще имаме проблем".

Сходни предупреждения отправя и германската вирусоложка Мелани Бринкман. Според нея, опасността от втора вълна на епидемията през есента е голяма и затова в никакъв случай не бива да се избързва с премахване на ограниченията.

"Трябва да продължим да спазваме дистанция, да носим маски и да ограничаваме контактите си с други хора - това ще е решаващо за развитието на епидемиологичната обстановка през есента", предупреждава Бринкман.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%