HUAWEI ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО 5G МРЕЖАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ

Автор: 5 GmediA 13:37, 6 юли 2020

Китайската компания за телекомуникационно оборудване "Хуауей" няма да бъде изцяло забранена в мрежата от пето поколение (5G) във Франция, но френските оператори, които ползват такова оборудване, ще получат разрешителни за срок, ограничен до осем години, предаде "Франс прес", като се позова на Националната агенция за сигурност на информационните системи.

АФП отбелязва, че това условие ще затрудни достъпа на китайската група на френския 5G пазар.

"Това, което мога да кажа, е, че няма да има пълна забрана", каза генералният директор на френската агенция за киберсигурност (Anssi) Гийом Пупар в интервю за в. "Ле-з-еко".

Насърчаваме операторите, които в момента не ползват "Хуауей", да не го правят. На онези, които вече ползват тяхно оборудване, ще издаваме разрешителни за срок от три до осем години, каза Пупар и потвърди че решенията вече са готови и очакват само да бъдат подписани от правителството. Само три компании за телекомуникационно оборудване - европейските "Нокиа" и "Ериксон" и китайската "Хуауей" - имат възможност да доставят техника за бъдещите мрежи 5G. Ще има откази, каза Пупар, като изключи те да засегнат "Нокиа" и "Ериксон".

 

Това, което се прави при 5G във Франция, е компромис. Мрежата 5G трябва да се развива при приемливи за операторите икономически условия, както и да гарантира суверенност, така че да не бъдем зависими от едно или друго оборудване или страна, обясни шефът на агенцията. Не сме против "Хуауей", нито сме настроени антикитайски. Става въпрос за управление на рискове, допълни той.

Източник: Дневник, БТА

Тагнато в: Huawei , 5G

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%