ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: НЯМА СИЛА, КОЯТО ДА НИ СПРЕ, СТИГА ДА СМЕ МЪДРИ

Автор: 5 GmediA 19:54, 10 юли 2020
Източник: 24 часа

За втора поредна вечер държавният глава Румен Радев излезе при демонстрантите, събрали се пред Президентството в негова подкрепа.

„Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания. Няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри. Няма да се делим на червени и сини, на русофили и русофоби, на българи и турци. Няма да допуснем някой отново да разиграва етническата карта. Имаме ясно кредо – свобода и справедливост за всички в България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата. Тук сме, за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола“, заяви президентът Радев.

„България не е собственост на олигархията. Тук сме, за да поискаме машинно гласуване, за да има честни избори и мафията да не се възпроизвежда“, заяви Радев. Той призова всички да спазваме мерките за самоизолация и да се пазим.

“Днес на площада се решава бъдещето на България, не във Фейсбук, а именно тук. Мутри вън! Бог да пази България!”, подчерта държавният глава.

"Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни, затова трябва да заявим ясно нашите принципи", каза още Радев.

Протестиращите се обявиха против главния прокурор Иван Гешев и правителството.

Причината е извършеното разследване срещу двама съветници на Румен Радев – Пламен Узунов и Илия Милушев, за които стана ясно, че са изнасяли класифицирана информация.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%