СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ ДНЕС САМ СИ “ПОСТЛА” ЗА ИМПИЙЧМЪНТ

Автор: 5 GmediA 15:53, 11 юли 2020
Източник: Instagram

В късния съботен следобед президентът на България се появи стегнат и гневен пред медиите, за да поиска оставката на правителството и на главния прокурор.

Радев се взе за Путин. Обърка българската конституция с руската.

Кабинетът “Борисов 3” и Иван Гешев са избрани легитимно, съответно: чрез парламентарни общонационални избори и чрез гласуване във ВСС.

Президентът Радев се обиди на премиера Борисов, защото КПКОНПИ се зае, след получен сигнал, с разглеждането на двата договора на Десислава Генчева ( сега Радева ) в администрацията на ВВС, докато той е бил главнокомандващ.

Президентът Радев се обиди на главния прокурор, защото прокурори със съдебна заповед обискираха два кабинета в президентството и задържаха неговия секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и съветника му по националната сигурност Илия Милушев.

Ако президентът имаше принципна позиция на несъгласие с избора на Иван Гешев за главен прокурор, вместо да подписва указа на втория път, да беше подал оставка, да беше създал всенародно движение или политическа партия и да се беше включил в политическия живот по правилата, защото той претендира, че иска спазване на правилата.

Преди време президентът Радев избърза да обяви, че сваля доверието си от правителството, защото си мислеше, че предупреждението от Вашингтон за “голямо корупционно разкритие” ще се отнася до някого от изпълнителната власт. Изобщо не излезе така.

Сега избързва да иска оставката на правителството и на главния прокурор, защото се надява протестите да ги “пометат”. Пак няма да стане така.   Дори премиерът Борисов да подаде оставка, на предсрочните избори ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, социолозите казват така, пък и как иначе да бъде в актуалната ситуация?!

Видно е, че ГЕРБ и ДПС са най-подготвени и финансово обезпечени за какъвто и да било вот.

Може би президентът Радев си представя, че евентуален негов служебен кабинет ще изиграе ролята на трибунал, на съд по бързата процедура, на политически Рамбо?! Не виждам как ще стане.

Вероятно самият Радев си знае какво крие и дали го е страх от решението на Конституционния съд за имунитета му. Струва ми се, че се бои от нещо, та иска в аванс да се изкара жертва, за всеки случай.

Като човекът, който ходи бос по поляните на резиденция “Бояна”, Румен Радев преминава бос през политиката. Днес той просто си “постла” за импийчмънт.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 13

Анкета

ЩЕ ПЪТУВАТЕ ЛИ НЯКЪДЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
Не
11 гласували / 84.62%
Да, в чужбина
1 гласували / 7.69%
Да, в страната
1 гласували / 7.69%