ГОВОРИТЕЛЯТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР: КАМПАНИЯТА СРЕЩУ ПРОКУРАТУРАТА СЕ ФИНАНСИРА С ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

Автор: 5 GmediA 11:19, 14 юли 2020
Източник: Нова телевизия

Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск. Преди няколко месеца тук, в Съдебната палата, главният прокурор каза, че знае срещу кого се изправяме. Наясно бяхме и тогава, и сега, с това, което ще се случи и с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите, дори техните семейства.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на извънреден брифинг днес.

Следващите стъпки в тази посока на дискредитиране на прокуратурата предстоят от лица, привлечени към наказателна отговорност, посочи тя и допълни: „В този момент прокурорите от спецпрокуратурата издават разрешение по чл. 198 от НПК. То ще позволи в следващите часове българската общественост да разбере за опити на обвиняеми за тежки престъпления лица да избегнат търсене на наказателно престъпление.

Това прокуратурата ще направи с оглед отредената й роля на пазител на обществения интерес и в името на върховенството на закона. Ще бъде публикувано съобщение за разследване по глава 1 от НПК“.

„Ще си отговорите на въпроса преплитат ли се интереси на лица с власт, ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с политици и журналисти, за да защитят откраднатото от българския народ. Ще стане ясно как обвиняемият Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни“ политици и „свободни“ журналисти и се надяваме, че всеки български гражданин ще си направи извода на коя страна да застане“, подчерта Милева.

Гражданите трябва да са наясно, че кампанията срещу прокуратурата се финансира с откраднати от тях милиони и милиарди левове, заяви говорителят на главния прокурор.

„Няма да се откажем и да се оставим да бъдем сплашени.

От тук нататък отговор дължат другите власти, ние ще свършим своята работа, като разследваме действащи управляващи, членове на правителството и представители на администрацията на президента.

Чакаме и отговор от президента - как концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателства за връзки с представители на организираната престъпност със случващото през последните дни.

Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никой над закона!", заяви Сийка Милева.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%