ПОСЛАНИК МУСТАФА ПРЕД “СВОБОДНА ЕВРОПА”: НЕ Е МОЯ РАБОТА ДА ПРИЗОВАВАМ ЗА ОСТАВКА НА КОЕТО И ДА Е ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ

Автор: 5 GmediA 08:35, 15 юли 2020
Източник: БГНЕС

“Днес посетих премиера Борисов по негова покана. Обсъдихме много теми, включително нашето изявление от миналата нощ, протестите в България, успехът на България в присъединяването към ERM-II”, се казва в отговор по електронната поща на въпроси на “Свободна Европа” - сайтът, който се финансира от Конгреса на САЩ.

“Не е моя работа да призовавам за оставка на което и да е длъжностно лице. Изявлението ми е относно ценностите, които ние в Съединените щати изповядваме. През последната година САЩ и България укрепихме нашето стратегическо партньорство, като издигнахме на ново ниво сътрудничеството си за благото на нашите два народа”, пише посланик Херо Мустафа. И добавя: “Демонстрациите в България тази седмица и демонстрациите в Съединените щати в последните месеци показват силата на гражданското общество в нашите страни. Правото на мирно събиране е основно право във всяка една демокрация и ние искахме да заявим, че държим на това право в един важен период, както за Съединените щати, така и за България”.

Пояснявайки финала на вчерашната декларация на посолството на САЩ “Никой не е над закона”, посланик Херо Мустафа пише: “Нашето изявление, че „никой не е над закона“, е аксиома във всяка една демокрация. Това се отнася еднакво до всички – бизнесмени, служители на държавата, членове на правоприлагащите институции, независимо от тяхното материално състояние или социален статус.
Законът трябва да се прилага еднакво към всички”.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%