ПРЕМИЕРЪТ: АКО С КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ НЯМАМЕ ПЛАН ЗА СТАБИЛНОСТ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ САМ

Автор: 5 GmediA 11:10, 15 юли 2020
Източник: Министерски съвет

„Мъчно ми е много, че разединението на нацията, в момента е толкова силно, не знам как ще преодолеем следващите месеци. България е единствената страна в света, която смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. Само у нас никой нито вярва, нито спазва мерките. В същото време икономическата криза идва с огромни темпове от цял свят“, това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерския съвет в сряда и допълни, че винаги е бил на страната на протестиращите, подкрепял ги е, срещали са се и са решавали проблемите.

„Оставката на това правителството няма да подобри положението – през ноември, декември и януари ще бъдем в изключително тежко положение, защото няма да сме успели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа криза“, заяви българският премиер.

„Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност какво ще се прави в идните месеци - никой не може да се справи сам. Прекрасно знам какво могат организаторите на протеста - Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са там. Мъчно ми е за полицаите и за невинно битите хора. Виждате, взривяват се бомби сред хората. Целта е да се окървавят протестите. Когато извън държавата виждат, че държавата е дестабилизирана, няма доверие, няма инвеститори. Това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти после се е вайкала", каза още Бойко Борисов.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет, на който трябва да защити парите за България. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

„Обръщам се към президента и опозиционните партии. Предстоят много тежки месеци. Ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите. Работим по поръчката за машинното гласуване. Някой не иска машинно гласуване, защото при едни предсрочни избори, няма да има машини.

Единственият суверен си е народът, той определя кой и как управлява. Винаги сме побеждавали в честни избори, много пъти. Спазваме Конституцията и демокрацията", категоричен беше премиерът.

Той забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Facebook като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов. „Не само, че не е смешно, а и ги възпламенявате”, заяви Борисов.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%