СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЩОМ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ИМА ВЕЧЕ ГОТОВ ВАРИАНТ, ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА, ЧЕ Е СЪГЛАСЕН С ПРЕМИЕРА БОРИСОВ ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ И ВНС?!

Автор: 5 GmediA 13:45, 1 септември 2020
Източник: Снимка: Личен архив, Инстаграм

Топ журналистката Соня Колтуклиева коментира днешното изказване на президента Румен Радев: 

Президентът Радев казва, че има готов текст за нова конституция. От кога - от преди премиерът Борисов да заговори за нова конституция или след това?

Кои са основните промени?

Кога ще я постави на обсъждане и къде?

Кои са нейните автори? Участвали ли са в списването й неговите съветници и приближени, свързани с ДС, Мултигруп, спирачите на тока в метрото?

Ако е поръчал някому да пише нова конституция, това означава ли, че подкрепя премиера Борисов за нуждата от “рестарт на държавата” и ще търси ли парламентарно мнозинство, необходимо по сегашната конституция, за приемането на “своя вариант”?

Одобрява ли президентът Радев свикването на Велико народно събрание, както премиерът Борисов предложи, за да се приеме нова конституция?

От една страна президентът Радев сваля политическото си доверие от коалиционното правителство с министър-председател Бойко Борисов, иска оставката му, от друга страна приглася на Бойко Борисов за нова конституция ? Това липса на политическа култура ли е, “близнашко” двуличие или безпътица?!

...Веднъж вече коментирах, че ген.Румен Радев ще си остане турист в политиката.

Не ме опровергава, никак даже.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МАСКИ НА ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ?
Да
37 гласували / 75.51%
Не
12 гласували / 24.49%