СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА Е БОКЛУК, А РАДАН КЪНЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА СА РОДООТСТЪПНИЦИ!

Автор: 5 GmediA 14:14, 6 октомври 2020

Соня Колтуклиева коментира във Фейсбук проектът за резолюция на ЕП, инициирана от евродепутатите Радан Кънев ( ДБ) и Елена Йончева ( БСП ):

Елена Йончева и Радан Кънев да се гръмнат! Предизвикаха резолюция на Европарламента, в която се говори за “македонско малцинство” в България! Аз съм израснала в Петрич, дъщеря съм на български патриоти, светла им памет. Възпитавана съм, че македонците са българи. И съм чела исторически доказателства за това. Македонската нация е измислица на Коминтерна и КГБ.

Хора са страдали и умирали, защитавайки истината, че македонците са българи!

Най-известният и почитан петричанин Димитър Мазнейков е бил изтезаван в затвор в някогашна СФРЮгославия, отстоявайки правото си да се нарича българин.

Моите родители с мъка и гняв разказваха за времето, когато насила са били заставяни да приемат паспорти с обозначението: “македонци”.

Днес, за мен, ЕП посипа със сол жива рана...

Няма “македонско малцинство” в България и никога не е имало!

...Тази резолюция е боклук. Елена Йончева и Радан Кънев са родоотстъпници.

Всъщност, Елена се изживява като рускиня, затова за нея е обяснимо да не познава българската история и да не се вълнува за патриотичните чувства на българите.

А Радан Кънев е един “исторически компромис” и политически фалшификат. Безродник.

П.П. Коментар на Веселин Гарвалов: “От 10 ноември нашата държавна политика е, че в България няма национални малцинства. Само етнически. Като потомък на македонски войвода и предци, родени в трите части на областта, заставам 1000 процента зад написаното от г-жа Колтуклиева.

Нашата нова дипломация десетилетия се бори срещу дори намек за съществуване на македонско малцинство в България. Такова, разбира се, няма. И успяхме да убедим в това Съвета на Европа и Съда по правата на човека. Сегашната резолюция е мощна крачка назад. А това споменаване е много майсторски вмъкнато от категорично антибългарски сили. Дано цялата резолюция да падне. “

Последни новини

Общо гласували: 135

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
65 гласували / 48.15%
Не
61 гласували / 45.19%
Да
8 гласували / 5.93%