ДО ДНИ СТОЛИЧАНИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ИЗЦЯЛО ПРЕРАБОТЕНИ ФАКТУРИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ-СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 17:09, 24 октомври 2020

До дни абонатите на столичната топлофикация ще получат изцяло преработени нови фактури.

Причината - объркването на клиентите миналия месец какви са задълженията им по текущите сметки, какви са за минали периоди и каква е компенсацията им заради поевтиняването на газа миналата година с близо 40%.

Общо 12 графи съдържа новата фактура. За потребителите са най-важните от 4-та до 8-ма.

В четвърта получаваме информация за текущото потребление. В петата графа - за това какво ни е прихванала "Топлофикация-София" за това, че от август миналата година до март тази сме плащали с 40% по-скъп газ.

Следва - разликата от двете графи - дали имаме да доплащаме на "Топлофикация" или имаме да вземаме за текущия месец. В следващата графа получаваме информация какво дължим за предходни месеци.

Най-важната информация е в 8-ма графа, където с червен цвят е посочена сумата, която дължим.

От дружеството обясниха какво се цели с новите фактури:

"В допълнителните приложения това е информацията относно как е калкулирано самото потребление, как е достигнат размера на съответната сметка, от какво се формират общите задължения на клиента, както и възможностите и начини за разплащане към "Топлофикация". Целта на тази промяна нашите потребители е да имат по-ясна представа за своите задължения към "Топлофикация". Тази информация да е ясно систематизирана и показана за тях", посочи Елена Йосифова, главен счетоводител на "Топлофикация-София.

Последни новини

Общо гласували: 64

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
44 гласували / 68.75%
Не
15 гласували / 23.44%
Все още не съм решил(а)
5 гласували / 7.81%