БЛИЗКИТЕ НА МАРАДОНА ЗАПОЧВАТ БОРБАТА ЗА НАСЛЕДСТВОТО МУ ОТ 37 МИЛИОНА ПАУНДА

Автор: 5 GmediA 08:45, 11 декември 2020
Източник: Reuters

Започна битката за богатството на покойния Диего Армандо Марадона. Поне 16 души са предявили претенции да получат част от състоянието на футболиста, което възлиза на 37 милиона британски лири.

Марадона почина миналия месец след сърдечен удар без да остави завещание.

Футболистът имаше 5 деца. Исковете им са били изложени на неоповестено място в аржентинската столица Буейнос Айрес. В същото време още 7 предполагаеми, но непризнати деца на Марадона, както и 4 от петте сестри на футболиста също имат претенции към наследството.

Източник от Буенос Айрес твърди пред The ​​Sun: „Битката за парите на Марадона няма да бъде просто оспорвана - ще бъде Световно първенство.“

Документите разкриха, че имотът му включва пари в Швейцария, Дубай и Буенос Айрес, имоти по целия свят и множество луксозни автомобили.

Сметките също показват средства от рекламни договори с големи марки, включително Puma и Coca-Cola. Твърди се, че Марадона е подписал завещание през 2012 г., но го е отменил четири години по-късно.

Аржентинският закон забранява децата му да бъдат лишени от наследство и изисква всички да получават равни дялове.

Източник казва: „Без авещание, децата, близките на Марадона, и някои, които той никога не е срещал, ще могат да искат равен дял от състоянието му. „Това е очевидно неприемливо за деца, които са били част от живота му от години и се чувстват измамени.“

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%