РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ВЛАДИМИР ПУТИН ПОЗДРАВИ ДЖО БАЙДЪН ЗА ИЗБОРНАТА МУ ПОБЕДА

Автор: 5 GmediA 10:58, 15 декември 2020

Руският президент Владимир Путин поздрави Джо Байдън за победата в президентските избори в САЩ, заявявайки, че се надява страните да оставят настрана различията си и да насърчат глобалната сигурност.

Путин пожела на избрания президент на САЩ успех и допълни: "от моя страна съм готов за сътрудничество и контакти с вас", се казва в изявление на Кремъл, предава БНТ. 

Руският президент беше един от последните лидери на големи световни сили, които се сдържаха да поздравят Байдън преди победата му да бъде потвърдена от Избирателната колегия.

В поздравителната си телеграма до Байдън Путин заяви, че техните страни "носят специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност".

Той изрази увереност, че Русия и САЩ могат, "въпреки различията си, наистина да допринесат за решаването на много проблеми и предизвикателства, пред които е изправен в момента светът".

Путин също така отбеляза, че с оглед на руско-американското сътрудничество, основано на принципите на равенство и взаимно уважение, ще отговаря на интересите на народите на двете страни и на цялата международна общност.

"От своя страна съм готов за взаимодействие и контакти с вас", подчертава руският лидер в посланието си до Байдън.

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%