ПОЧИНА ВОКАЛИСТЪТ НА P.I.F. ДИМО СТОЯНОВ

Автор: 5 GmediA 16:33, 21 декември 2020
Източник: Снимки: Орлин Огнянов/НДК
Отиде си Димо Стоянов – харизматичния артист, изпял едни от най-красивите и оптимистични български песни – тези, които допринесоха за развитието на новата музикална сцена у нас. Винаги с усмивка към живота и винаги готов да разкаже поредната приказка за доброто, за да направи деня ни по-добър. Това съобщават от Министерство на културата.
 
45-годишният вокалист на известната българска група P.I.F. беше настанен в столична болница с коронавирус, съобщиха за бТВ негови близки.

На 9 декември във „Фейсбук“ страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко.

На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да надвие болестта.

 
Творческият път на Димо започва от „Щурче“ – първото Детско театрално студио в град Варна, основано от братята Райко и Данаил Райкови. И оттогава театърът и музиката в неговото творчество не престават да вървят ръка за ръка. Някои от почитателите му са съвсем малки, защото са гледали детски театрални постановки с негова музика. Други са малко по-големи, защото са израснали с музиката на създадената от него група П.И.Ф., или са аплодирали силно повече от веднъж спектакъла „Кой прибира сутрин звездите?“ – Театър „Азарян“ и Литературен клуб „Перото“ на НДК, както и на много други сцени.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

 

5GMedia изказва съболезнования на семейството и близките на Димо Стоянов!

Видео

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 71.43%
Да
2 гласували / 28.57%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%