ЗАМЕСТНИК ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР ГЕОРГИЕВ: ЩЕ СЕ ИЗПРАВИМ ПРЕД НЕОЧАКВАНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ДО ИЗБОРИТЕ

Автор: 5 GmediA 12:35, 23 януари 2021
Източник: Външно министерство

Страната ни вече се е свързала със 120 държави, за да организира провеждането на парламентарните изборите на тяхна територия. „Ще се изправим пред много и неочаквани предизвикателства, които до април могат да се сменят многократно. Всеки ден нещо е различно, защото различните държави постоянно променят мерките. Голямо ще е предизвикателството и от това, че изборите ще съвпаднат с празници в много от страните. Някои от тях ще наложат допълнителни ограничения в този ден. ”, коментира заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пред NOVA.

„Има страни в Европа, в които ще бъдат разкрити и повече секции. Например в Германия има 39 секции, които са извън дипломатическите представителства”, каза още Георгиев. „Изчакваме всяка страна в момента да даде позволение, за да се организират изборите. Но се готвим и за неочакваното”, добави зам.-министърът.

В сайта на МВнР има извадена отделна секция в страницата с актуална информация за мерките в страните по света, свързани с пандемията. Всички граждани да потърсят информация от публикуваната там информация или на посочените телефони, посъветва Георгиев.

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 71.43%
Да
2 гласували / 28.57%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%