СИНЪТ НА СЛЕДОВАТЕЛ №1 БОРИСЛАВ САРАФОВ УЧИ ПРАВО В ПРЕСТИЖНИЯ KING’S COLLEGE В ЛОНДОН

Автор: 5 GmediA 08:32, 5 април 2019
Източник: King’s College, Лондон. Снимка: Инстаграм

Боби Борислав Сарафов учи последна година английско право и немско право в престижния King’s College в Лондон. Годишните такси за обучение са 9 250 паунда (около 22 000 лева) за британските студенти и тези от Европейския съюз и 18 100 паунда за студентите от другите страни. В разходите по обучението се включват учебници, извънкласни занимания и спорт. Квартирите в Лондон започват от 800 паунда за стая на месец. Самолетните билети София-Лондон-София струват обичайно между 150 и 350 евро.

King’s College е на 31 място в света сред 800 водещи институти за висше образование и заема 7 място сред британските университети.

 

Боби Борислав Сарафов е роден през 1997 г. През 2018 г. и 2019 г. той е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс “Еделвайс” в столичния квартал “Бояна” за общо 540 000 лв. Младежът трудно може да обясни този разход, тъй като няма участие във фирми и няма сключени ипотечни кредити. Баща му Борислав Сарафов не е обявил такива суми в декларацията си пред Инспектората на ВСС.

Цената на апартаментите определено изглежда преференциална. На пазара подобни имоти се предлагат значително по-скъпо, установи проверка на разследващия сайт “Бивол”.

Най-големият проблем е, че доказаните приходи на семейството от продажби на имоти са общо 315 966 лева, което е твърде недостатъчно, за да се покрие дори декларирания разход от 540 000 лева за новите луксозни апартаменти на Боби.

Борислав Сарафов е работил във Върховната касационна прокуратура  начело на отдел за борба с организираната престъпност. Работил е по няколко знакови дела: срещу Братя Галеви, срещу Златомир Иванов-Златко Баретата, срещу депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков, срещу прокурорите Тома Томов и Димитър Викентиев и други. Завършил е право във Висшия институт на МВР през 1995 г. Веднага след това започва работа като следовател в София. Последователно е бил заместник-районен прокурор в Сливница, прокурор в Окръжна прокуратура - София, заместник-апелативен прокурор на София. През 2007 г. е командирован във ВКП. По-сетне звездната му кариера продължава като заместник-главен прокурор и ръководител на Националната следствена служба.

Съпругата му Ева е работила като служителка в частни фирми. Двамата живеят разделено. Разривът в семейството е предизвикал идеята за имотното подсигуряване на единствения наследник на семейството.

Вчера Борислав Сарафов обяви, че излиза в отпуск, докато трае проверката на КПКОНПИ.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%