РАЗКРИХА КОЙ Е ПИСАЛ В ТЕФТЕРЧЕТО НА ИВАНЧЕВА

Автор: 5 GmediA 10:33, 9 април 2019

Специализираният съд заседава за пореден път по делото срещу отстранената кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Двете жени са обвинени в искане и получаване на подкуп в особено големи размери, от инвеститора Александър Ваклин.

След като бяха обявени резултатите от назначената нова графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева, отново не стана ясно кой е писал в него.

Пред съда бе потвърдено единствено, че в него са писали самата Иванчева, бившият кмет и също подсъдим Петко Дюлгеров и още едно неустановено лице. Това е заключението на експертите, съобщи Нова телевизия. По думите им цифрите, които са в тефтерчето се различават от почерка на Дюлгеров. Възможно е обаче почеркът му да е различен в следствие на влошеното му зрение, промяна в психологическото и физиологическо състояние. Експертизата бе приета от съда. Последваха обяснения на Десислава Иванчева.

До експертизата на тефтерчето се стигна след като експерти установиха, че разни сметки, които  съвпадат с поискания подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, са писани от някой друг, а не от бившата кметица на „Младост“.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%