ГЕРБ ОТТЕГЛЯ КАНДИДАТУРАТА НА КРАСИМИР ЦИПОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦИК

Автор: 5 GmediA 09:46, 6 май 2021

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това стана ясно на извънреден брифинг.

„Ние взехме решение да оттеглим г-н Красимир Ципов като кандидатура за председател на ЦИК", заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов.

Ципов беше единствената кандидатура за председател на комисията.

"Ние бяхме храбри и затова понасяме и доста удари. Неслучайно иконата на Свети Георги е как се пробожда многоглавата ламя", каза в началото на брифинга Борисов по повод днешния празник на Българската армия.

"Вчера станахме свидетели на това, че всички други партии решиха реално да избягат от отговорност. Единстверно ние предложихме кандидатура, защото през всичките години сме доказали, че се отнадяме изключително отговорно към това как да протече изборния процес", заяви самият Красимир Ципов.

Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъде определен като такъв. Имам 15-годишен опит и целият ми юридически опит е свързан с нормотворческа дейност и правоприлагане, подчерта Ципов.

Помолих г-н Борисов дали да не бъде оттеглена моята кандидатура. Смятам, че ние не трябва в предстоящите два месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената, която имаше смелостта да предложи председател и да носи отговорността, допълни Ципов.

През вчерашния ден президентът Румен Радев проведе консултации с парламентарно представените политически сили за новия състав на ЦИК.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 86

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ СЪВЕТНИК ПЛАМЕН УЗУНОВ, ЗАРАДИ СРЕЩАТА СЪС СКАНДАЛЕН МИТНИЧЕСКИ ШЕФ?
Да, веднага
64 гласували / 74.42%
Не мога да преценя
20 гласували / 23.26%
Не е необходимо
2 гласували / 2.33%