ЦИК ПОЛУЧИ ОФЕРТА ОТ„СИЕЛА НОРМА“ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА МАШИННИЯ ВОТ НА 11 ЮЛИ

Автор: 5 GmediA 09:21, 13 юни 2021
Източник: Архив

Фирмата "Сиела Норма" е представила пред Централната избирателна комисия ценова оферта за логистично осигуряване на машинния вот и услугите за частичните кметски избори на 27 юни и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната, определена от ЦИК - 4,350 млн. лева, предава БНР.

Комисията ще вземе решение, след като бъде разгледан докладът на работната група, водила днешните преговори с фирмата. Комисията обаче проучва възможността да купи допълнително количество машини директно от производителя "Смартматик".

Въпреки че "Сиела Норма" се вмества в офертата си с обявената цена за логистика и услуги по машинния вот на двата предстоящи избора, от ЦИК са поискали допълнително намаляване на цените, обяви Емил Войнов, заместник-председател на Комисията:

"От "Сила Норма" заявиха, че имат разходи, които са в повече дори от предложената цена от ЦИК и не могат да я намалят допълнително".

Работната група, водила преговорите днес, ще изготви официален доклад, за да вземе ЦИК допълнително решение дали ще се пристъпи към подписване на договор за логистиката и обслужването на машините.

Последни новини

Общо гласували: 135

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
65 гласували / 48.15%
Не
61 гласували / 45.19%
Да
8 гласували / 5.93%