СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ, ОБЪРКАН Е И СКОНФУЗЕН

Автор: 5 GmediA 14:54, 5 август 2021
Източник: Оffnews.bg

Президентът Радев не знае какво да прави. Объркан е. Сконфузен.

Дали да настоява и да се бори служебният му кабинет да продължи да коли и беси в държавата?! Изгодно му е. Обаче, правителството на Стефан Янев каскадно се дискредитира; както се пее в песента: “и погрешен е всеки нов ход”. Медийни публикации показаха мазни петна върху уж безупречните биографии на Кирил Петков и Асен Василев; Бойко Рашков стана за посмешище; Стойчо Кацаров дезертира; токът поскъпва; работодатели готвят национален протест; пълна безпомощност при потушаването на пожарите, загинаха хора, Бог да ги прости…
На Румен Радев му е изгодно неговият служебен кабинет да подготви изборите за президент, но вече е уплашен, че предимствата отстъпват на недостатъците.

Румен Радев имаше План Б: друго правителство да понесе щетите от трудното управление по време на пандемия и криза. Правителство, на което той е ментор. Обаче… победителите в изборите изглеждат все по-дитанцирани от него. Дори да е имало уговорки между Румен Радев и Слави Трифонов преди вота, сега партия “Има такъв народ” иска сама да си реди кабинета и категорично отхвърля възможността да изпълнява кариеристичните желания на министри от служебния кабинет да заемат точно определени позиции.

Румен Радев, все по-очевидно за мнозина, се опитва да дискредитира Слави Трифонов, да атакува ИТН, за да ги отслаби и да ги направи зависими от своята воля. Не мисля, че му се удава.

*Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 30

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
28 гласували / 93.33%
Да
2 гласували / 6.67%
Не ме интересува
0 гласували / 0%