В ПАРЛАМЕНТА СЪС СКЪСАНИ ДЪНКИ: ШЕФКАТА НА НС ИВА МИТЕВА НАПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА НА ДЕПУТАТА ОТ ИТН ФИЛИП СТАНЕВ

Автор: 5 GmediA 15:43, 5 август 2021
Източник: БНТ

Забележка от председателката на парламента Ива Митева получи депутатът от „Има такъв народ“ Филип Станев. Причината – сценаристът и отскорошен политик от партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов бе дошъл с прокъсани дънки на днешното пленарно заседание. 

Макар и да бе със сако и вратовръзка, дънките на депутата се сториха неуважителни към законодателната институция на Митева.

„На г-н Станев му правя забележка за тези дънки“, каза тя от председателското място, а думите ѝ развеселиха пленарната зала.

Пред журналисти по-късно Станев заяви, че забележката към него е била провокирана от постъпило оплакване от депутат от някоя от другите парламентарни групи.

„Това не са просто дънки, в тях има скрит символ и той е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще се опитаме да зашием отново“, пошегува се той и направи аналогия с преговорите на партията му с останалите формации, от които търси доверие за съставяне на кабинет, за които увери, че все още „не са скъсани“.

Освен към него забележки имаше и към Христо Иванов от „Демократична България“, както и към Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, причина за които бяха разговорите на висок тон, които те провеждаха със свои колеги, нарушавайки реда в залата.

Източник: БНТ

Последни новини

Общо гласували: 30

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
28 гласували / 93.33%
Да
2 гласували / 6.67%
Не ме интересува
0 гласували / 0%