СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ИСТЕРИЯТА НА ДБ И ИБНИ ДА ИМА КАБИНЕТ С ТРЕТИЯ МАНДАТ СЕ ВПИСВА ЛОГИЧНО В РАЗКАЗА НА РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА

Автор: Соня Колтуклиева 10:32, 7 септември 2021
Източник: БТА

Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева:

Аз вярвам на Радостин Василев.
Всички, които познават Татяна Дончева, не са изненадани, че тя е злословила по адрес на колегите си; публичните й обиди към Ива Митева я разкриха като невъзпитан и арогантен човек.

За бележката с 500 К. Да поразсъждаваме. Имаше нещо много истерично и натрапчиво в координираната акция на ДБ и ИБНИ да се получи третия мандат от една от двете парламентарни групи. Атанас Атанасов дори предложи Ива Митева да стане премиер - като жест към ИТН.
Мая Манолова се качи на “Шипка” да се умилква около президента Радев, докато той беше фокусирал вниманието си върху посланичката на Русия. Мая Манолова изрече крилатата фраза: третият мандат е втори опит да се реализира първия мандат, т.е. ДБ и ИБНИ да направят правителство с ИТН.

Каква щеше да бъде разликата между първия и третия мандат: ИТН не пожела да даде министерски кресла на хора, посочени от Христо Иванов и Мая Манолова; но с третия мандат Христо Иванов и Мая Манолова щяха да си отвоюват своето, използвайки ИТН като параван. Само че Слави Трифонов не пожела да заеме мястото на Ванката в тези сценки от селски вечеринки.

Някак ненадейно, “Маркет линкс” публикува резултатите от социологическо проучване на електоралните нагласи, което отправи предупреждението: “ГЕРБ се завръща триумфално - правете кабинет с третия мандат!” и предложението: “ДБ става втора политическа сила - дайте й мандата!”. А третото място на първата политическа сила трябваше да стресира “Има такъв народ” - “Не рискувайте с избори, участвайте или подкрепете правителството на ДБ и ИБНИ!”

Спомнете си и нещо друго: ДБ не дадоха правдоподобно обяснение за огромните харчове по време на кампанията преди изборите за 45-я и 46-я парламент. Мая Манолова и антуража й видимо разполагаха с по-големи бюджети от останалите кандидат-депутати от ИБНИ.

От къде са всичките тези пари?!
Когато някой дава, иска и да получава.

Някой стоеше зад неприкритата амбиция за правителство с третия мандат. Защото е очаквал да бъде възмезден за авансовите инвестиции.

Кажете ми, че няма логика във всичко това. И че срещата в кантората на Радостин Василев не се вписва в тази логика.

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%