КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: НЕ СЪМ ОКАЗВАЛА НАТИСК ВЪРХУ СЛУЖИТЕЛИ ДА МАНИПУЛИРАТ ДАННИ В ПОЛЗА НА КИТАЙ

Автор: 5 GmediA 09:38, 18 септември 2021
Източник: DW

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклада в полза на Китай по времето, когато е била главен изпълнителен директор на Световната банка, предаде Ройтерс, цитирана от бТВ.

„Нека ви го кажа съвсем просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това не съм оказвала натиск на служители да манипулират данни“, каза Георгиева по време на среща с персонала на МВФ.

Докладът на юридическата кантора „УилмърХейл“ установява, че Георгиева и други високопоставени служители на Световната банка са прилагали „неправомерен натиск“ върху служители, за да повиши рейтингът на Китай в класацията за бизнес климат.

Георгиева коментира, че тя много цени данните и анализите и никога не е оказвала натиск на подчинените си да ги променят. 

От „УилмърХейл“ съобщиха, че работят по втори доклад, който ще се фокусира върху „възможни, неправомерни действия на служители“ във връзка с нередности в използването на данни.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%