СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЗА РУМЕН РАДЕВ: ЦА̀РА НА ПИА̀РА ОТИДЕ НА ФУТБОЛЕН МАЧ, НО НЕ СЕ СРЕЩНА С РАБОТНИЦИТЕ, КОИТО 5 МЕСЕЦА НЕ СА СИ ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИТЕ

Автор: 5 GmediA 11:21, 13 октомври 2021

Баба ми в Петрич казваше: чедо, сит на гладен не веру̀ва!
Значи, протестите под вдигнатия юмрук на Радев бяха достойни за овации и подкрепа, но протестите със стиснатите юмруци на работниците са платени и ужасни. Нима?!

Летецът Румен Радев цял живот е бил закачѐн за държавната ба̀ка, изхранван е бил във ведомствения стол, получавал е жилища във военните кооперации, даже е бил обличан в униформа и в цивилни дрехи с купони. Президентът Румен Радев 5 години е обгрижван в държавната резиденция, с държавната заплата, с държавната охрана… всичко му е подсигурено от А до Я.

Румен Радев няма сензори за мъката на работниците, които не са си получавали заплатите 5 месеца! Ца̀ра на пиа̀ра отиде на футболен мач да демонстрира родолюбие, но никога - никога! - не слезе сред хората на труда, протестиращи в защита на елементарните си права - като, например, да получат това, което са изработили.

Дон Джовани минава и заминава през заводски халета, пазен от гардовете на НСО и придружаван от олигарси, но никога не се трогна от хората с набраздени от мъка лица и попукани от работа длани. А, вече сигурно ще разиграе някой нескопосан диалог, написан му от съветниците в президентството, защото утре влиза в кампания за втори мандат.

Ние не можем да принудим служебното правителство да си свърши работата, даже не можем да надговорим министър Комитова, няма как да изискаме финансовият министър да извади пари от актуализирания ударно в 46-я парламент бюджет, за да се разплати държавата с фирмите, в които работят основателно протестиращите работници - но можем поне да проявим съчувствие. Съпричастност! Защото работниците не могат да си позволят дори рибите и яйцата, които миналото лято бяха изхвърляни по паветата на София.

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 62

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
46 гласували / 74.19%
Да
16 гласували / 25.81%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%