ПЕТЬО П. БЛЪСКОВ: РАДЕВ И СЛУЖЕБНИТЕ МУ БАНДИТИ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА, КОИТО ПРОТЕСТИРАТ, ЗА ДА НАХРАНЯТ ДЕЦАТА СИ

Автор: 5 GmediA 10:10, 14 октомври 2021
Коментар във Фейсбук на Petio P. Blaskov:
 
Копоите на Радев и Рашков привикват протестиращи и им връчват наказателни постановления.
До репликата на един друг комунистически президент, Петър Младенов, “най-добре танковете да дойдат” има само една крачка.
 
В момента, на жълтите павета, проестират медицински сестри, медици на първа линия, хотелиерите, ресторантьорите, пътните строители и миньорите.
 
Съсловията на тези хора преставляват над един милион работещи българи. Само в хотелиерския и ресторантьорския бранш са заети 700 000 души. Тези хора са гръбнака на икономиката. С данъците на тези хора се храни цялата армия от чиновници по министерства, комисии и агенции, който мошениците на Радев раздуха и напълниха със стринки, баджанаци и де що имаха рода и приятелчета. С техните данъци се плащаше и на захаросания харвардски мошеник, които се оказа и рецидивист, за да направи партия на господаря си.
 
За благодарност Радев и служебните му бандити се гаврят с тях.
 
МВР на баровеца Рашков, с 19 дворци и палати, заплашва протестиращите шофьори да ги глобява.
 
Да сте видели някакви “партии на протеста” до тези хора? Да сте видели някой желаещ министерски кресла и депутати да ги защити? Няма и да видите, те си взеха парите.
 
За разлика от миналогодишните, режисирани от Радев и присъдружните му олигарси, циркове и пиянски свинщини на жълтите павета, сега хората протестират за хляба си. Протестират за неплатените си петмесечни заплати, за достойнството и бъдещето си. Протестират, за да нахранят децата си.
 
По телевизиите няма да гледате тези протести като първа новина в абсолютно всяка емисия. Няма да чуете "днес е ден 173 от протеста, хора още няма, но се надяваме да се съберат" (цитат на BTV от миналогодишните "протести" , чух го с ушите си). Няма да го чуете, защото политическите и икономическите амбиции на режисьорите са задоволени. До следващия път.
Ако не можете да направите разлика между протести за храна и протести за лапаница ми е жал за вас.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 62

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
46 гласували / 74.19%
Да
16 гласували / 25.81%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%