ЗАЩО ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО МЪЛЧАТ ЗА ВАКСИНАЦИОННИЯ СТАТУС НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА?

Автор: 5 GmediA 15:52, 2 ноември 2021
Източник: БГНЕС

Преди време 5GMedia изпрати няколко въпроса до Президентството на Република България, сред които и за ваксинационния статус на Румен Радев, но все още не сме получили отговори от прессекретариата на държавния глава.

Ето какви бяха и въпросите:  

1. На 19 октомври 2021 г., президентът Радев заяви, че се е ваксинирал миналото лято. Тъй като официално в България първата ваксина е поставена на 27 декември 2020 г., след като на 21 декември 2020 г. ЕК издава разрешение за употреба на ваксината срещу Ковид-19 на BioNTech и Pfizer, възниква въпросът: каква ваксина е използвана за имунизацията му?

2. Ако президентът Радев е допуснал грешка и е имал предвид лятото на 2021 г., бихте ли обяснили кога и къде е получил първа и втора игла? 

3. Президентът Радев заявява:"... не виках камери, защото не искам да правя спектакъл от това." 

Означава ли тази реплика, че българският президент се отнася с пренебрежение и неодобрение към президента Джо Байдън, който

(още преди да влезе официално в Белия дом) на 21 декември 2020 г., заедно със съпругата си, беше ваксиниран и това беше показано в Breaking news на всички американски телевизии и по десетки телевизии в света?

На 26 февруари 2021 г. кралица Елизабет Втора публично призова хората да мислят за здравето на другите и да се ваксинират. 

Премиерът Борис Джонсън за пореден път вчера призова гражданите на Обединеното кралство да се ваксинират, а вече ваксинираните да се запишат за booster. 

Защо това не беше сторено до сега от българския президент?! 

Ако президентът Румен Радев се е ваксинирал, това означава, че вярва във ваксините срещу Ковид-19. Но, като политикът с най-висок рейтинг, не сметна за необходимо да активизира българите да се ваксинират - защо?

  1. Моля да ми предоставите за публикуване копие от сертификата за ваксинация на президента Румен Радев! 
  2. Притежава ли президентът Радев EU DIGITAL COVID CERTIFICATE, за да пътува за срещите си в Брюксел, Белгия, или на визити в други страни? Надявам се българският президент да не рискува да предизвика скандал, подобен на скандала в Естония.

... Президентът Радев заявява: "аз самият съм в безупречно здраве, но миналото лято се ваксинирах". Това означава, че той не знае нещо съществено - ваксини се поставят на здрави хора - превантивно, за първична профилактика! - а не на болни пациенти с остра инфекция. 

Благодаря Ви за вниманието и се надявам на бързи отговори от ваша страна. 

С уважение:

Соня Колтуклиева, главен редактор, 5Gmedia 

Днес агенция ПИК съобщава, че и тяхната редакция не е получила отговори от президент Румен Радев за ваксинацията му и наличието на зелен сертификат. "В отговор на наше писмо, от "Дондуков" 2 не пожелаха да разкрият истината за имунизацията на държавния глава, като не отговориха на въпросите ни дали се е ваксинирал, кога и с каква ваксина". Това пише днес агенция ПИК.

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
17 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%