ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: НЕКА ДНЕС СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД ДУХА НА ВСИЧКИ ОНЕЗИ БЛИЗКИ ХОРА, КОИТО ТЕЛОМ НЕ СА СРЕД НАС

Автор: 5 GmediA 14:02, 6 ноември 2021
Източник: Президентство

Християнската любов е по-силна от смъртта, затова нека днес се поклоним пред духа на всички онези близки хора, които телом не са сред нас, но ние винаги ще носим в сърцата си. Това заяви президентът Румен Радев, след като днес, на Архангелова задушница, участва във военен ритуал – панихида за всички загинали български воини.

Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили почете паметта и отдаде признателност на военнослужещите ни, дали живота си за България.

„Днес почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението“, заяви Румен Радев и припомни стих на поета Димчо Дебелянов: „Мъртвият не ни е враг!“.

„Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, а човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, допълни президентът Радев.

По повод Архангелова (мъжка) задушница заупокойна панихида отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. В ритуала в София участваха министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи. В ритуала участие взеха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини.

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
17 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%