BREAKING: СКАНДАЛЪТ С НЕЛЕГАЛНИТЕ МАШИНИ СЕ РАЗРАСТВА. ЦИК АЛАРМИРА ДАНС, "СИЕЛА НОРМА" НЕ ИСКА ПРОВЕРКА 

Автор: 5 GmediA 18:40, 6 ноември 2021
Източник: ЦИК

Скандалът с неизвестно откъде докараните у нас 228 несертифицирани машини за гласуване, които Бойко Борисов и хората на ГЕРБ разкриха преди малко, се разраства. Това съобщиха пред Breaking.bg информирани.

На пресконференция пред склад на фирма „Карго Партнер“ край летище София Борисов обяви, че в него се съхраняват 228 допълнителни машини за гласуване, които са над поръчката дадена от ЦИК. Те са несертифицирани, но се съхраняват в същия склад като сертифицираните.

Докарани са от митниците в склад, могат да генерират 228 000 гласа за Радев. ЦИК не знае какво да ги прави, обяви лидерът на ГЕРБ.

Breaking.bg разполага с писмото на ЦИК, подписано от председателката Камелия Нейкова и секретаря на комисията Севинч Солакова до шефа на ДАНС Пламен Тончев с дата 3 ноември 2021 г. Тогава централната избирателна комисия научава от доставчика „Сиела Норма“, че в страната се внасят допълнително и незнайно откъде и защо 228 машини за гласуване. Нейкова и Солакова алармират ДАНС за това.

            Писмото на шефовете на ЦИК до ДАНС. Четири дни ДАНС бездейства.

До днес, вече четвърти ден, родното ФБР, в което за шеф е назначен лично предан на Румен Радев човек, не прави нищо. Не си мърда пръста. Едва след като ГЕРБ дават пресконференцията от ДАНС обявили, че искат разрешение от ЦИК да влязат в складовете и да проверят и „черните“ и „белите“, тоест сертифицираните, машини.

На всичкото отгоре от „Сиела Норма“ са внесли преди часове жалби в Софийския административен съд срещу решението на ЦИК да поиска от ДАНС проверка на доставените допълнително 228 машини, които не са сертифицирани и не ясно защо се внасят у нас под полицейска охрана. Да припомним, че комисията е поръчала допълнително 1637 машини за гласуване за вота две в едно на 14 ноември. Те вече са доставени и няма нужда от допълнителни. Ето снимки как от митниците карат допълнителните черни машини :

 

 

МВР на Рашков охранява нелегалните машини.

Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. От митницата на Рашков хората ги докарват в склада. Последното, което ЦИК казва е, че не е известно тяхното предназначение, свестни хора има в ЦИК и прави впечатление защо при белите машини ще докарат 228 черни, обяви Бойко Борисов.

Представете си 228 000 гласа допълнително за Радев и то от несертифицирани машини, допълни лидерът на ГЕРБ. След като „Сиела Норма“ обжалват в съда проверката на новите машини остава въпросът КОЙ реално прави изборите в България ? ЦИК или частна фирма ?

 

Автор: Тодор Александров, Вreaking

 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 184

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.35%
Възраждане
16 гласували / 8.7%
Има такъв народ
7 гласували / 3.8%