НОВИ 150 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ СЕ ПОЯВИХА В СКЛАД В СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 09:56, 9 ноември 2021
Източник: офнюз

Още 150 непознати машини за гласуване се съхраняват в митнически склад на Летище София. От ЦИК са разбрали за съществуването им вчера следобед по време на заседание. Информацията им е предоставена от Софийската градска прокуратура, предава бТВ.

От ЦИК нямат никаква представа какви са тези 150 машини. От дискусията става ясно, че и тези машини трябва да отидат в склад на „Сиела Норма“, подобно на вече известните 228 машини, заради които ГЕРБ обяви, че се готви измама на изборите.

„Мисля, че е крайно време тези въпроси да бъдат зададени към „Сиела Норма“, казва шефът на ЦИК Камелия Нейкова по време на заседанието.

Търговското дружество все още не е дало обяснение за какво става въпрос и какви са тези машини.

„Някак оставам с усещането, че всичко е съсредоточено само върху ЦИК, а очевидно тя не е вносител, нито възложител на закупуването на машините, които в последно време се оказва, че „Сиела Норма“ в качеството на не знам каква транспортира и съхранява“, казва още Нейкова по време на заседанието.

От ЦИК написаха в писмо до прокуратурата и ДАНС, че сега разбират за съществуването на тези 150 машини и не знаят за какво ще се използват. Също така поискаха те да не бъдат освобождавани от митническия склад и предавани на „Сиела Норма“.

Машините са пристигнали със самолет и са нова доставка. Собственост на компанията „Смартматик“. Със съгласието на прокуратурата вече са освободени и ще бъдат закарани в склад, различен от този на „Каргопартнърс“. Това са машини без софтуер, които ще бъдат използвани за резервни части, коментираха за бТВ от „Сиела Норма“.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%