BREAKING.BG: УСТРОЙСТВА ЗА ГЛАСУВАНЕ НИКНАТ КАТО ГЪБИ В ЦЯЛА СОФИЯ, А ХАРВАРДСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ, РАДЕВ И ЛАКЕЯТ МУ РАШКОВ МЪЛЧАТ

Автор: 5 GmediA 10:00, 9 ноември 2021
Източник: БНР

Седмица преди изборите 2 в 1 настана пълна каша с любимите на „умните, красивите и знаещите“ машини за гласуване. В събота изплуваха едни 228 нелегални устройства за гласуване, набутани в склада с лицензираните устройства за вота.

Докарани с полицейски ескорт от Гърция. ЦИК пита за тях ДАНС, фирмата вносител „Сиела Норма“ под сурдинка каза, че били на производителя „Смартматик“, а днес смени плочата. Собственика на фирмата Тодоров обяви, че машините били ТЕХНИ и щели да си правят каквото искат с тях. Даже депозираха жалби до Административния съд-София-град и Софийска градска прокуратура, че ЦИК кара ДАНС и МВР да ги проверяват.

Нещо като: Моля другарко, бият ме. Според две протежета на президентския съветник и получател на подаръчни комплекти в ресторанти Пламен Узунов в МВР главният секретар Тодоров и шефа на полицията Станев всичко с тези машини е точно, те били за Албания и Грузия. Няма страшно. Правят ни на идиоти. Защо машините от Гърция трябва да се карат първо в България, вместо директно в Албания ? Избори в Тирана не се задават в близко бъдеще, както и в слънчева Грузия, където местните избори минаха преди месец. Но да не се отклоняваме.

Та значи ТЕХНИТЕ устройства нямали нищо общо с нашите избори. След разкритията за нелегалните машини почна един рев-Бойкикев, Манолова, Кокорчо, Мирчев-Тялото. Изказа се и видимо изнервеният Румен Радев. Нали всичко е наред, що се нервите, бе хора ? Нали ЦИК е ваша, изборната администрация също, правителството и то. И президента е ваш.

И тъкмо всички разгромиха словесно лошите от ГЕРБ, че искали да уплашат хората с машините…..тази вечер цъфнаха още 150 устройства. В някакъв склад, някъде в София. Бе тия машини взеха да никнат като гъби, бе. Ако се появяват с такава скорост, до 14 ноември столицата ще се задръсти с машини за гласуване. Направо да те е страх да погледнеш под кревата, току-виж и там изкочила машина на „Сиела“.

Отдавна не бях гледал такава комедия. Щеше да е смешно, ако не беше опасно.

От сцената липсва главното действащо лице. Направо крещи с отсъствието си иначе многословният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков-Дамаджаната. Който на всичко отгоре е натоварен с организацията на изборите.

Дамаджаната е майстор на клеветите и кьорфишеците-човекоядци, подслушвания, магистрали. Но сега се е покрил и има защо. Защото трябва да му бъдат зададени много въпроси, които към момента нямат отговори.

Няма и журналисти или има ама почтените им запушват устата,които да питат следните неща:

1. Защо МВР охранява ТЕХНИТЕ машини на частна фирма ?

2. Има ли договор за охрана на частните пратки на „Сиела“ ?

3. Ако има кой го е подписал ? Рашков или главният секретар ?

4. Ако няма, защо МВР е ползвано за охрана на частни пратки на частни фирми и за опазване на тяхно имущество, складирано на различни места в София. И то безплатно ?

5.Охранява ли МВР и последната пратка на частната фирма „Сиела“ със 150 машини, които били „за части“ ?

6. Защо ЦИК, като администрация организатор на изборите, научава последна за никнещите като гъби нелегални машини ?

7. Защо „Сиела“ информира прокуратурата, че е вкарала отнякъде си нови 150 устройства за гласуване за „резервни части“, а не ЦИК ?

8. Какво общо има прокуратурата с организацията на изборите ?

9. Какво има в запечатаните камиони и палети с нелегалните машини ? МВР и ДАНС знаят ли ?

10. Ако в тези камиони освен устройствата има и наркотици или оръжие ? Докарани под полицейска охрана ?

11. Защо почтената фирма „Сиела“ толкова яростно брани нелегалните машини, пуска жалби до институциите да не бъдат пипани, нали всичко е наред ? Какво ще им попречи една проверка на МВР и ДАНС ?

На тези въпроси не отговарят нито „братството на почтените“, нито харвардските измамници, нито Радев и лакеят му Бойко Рашков. И няма да отговарят.

Защото те са превърнали ЦИК в едно „мюре“, което да отговаря проформа за изборите, а зад кулисите частна фирма и хора на Стефан Янев и Асен Василев подреждат изборния пъзел. Ако перефразираме поета-терорист Вапцаров:

Ти помниш ли мЮрето и машините и изборите в пълен мрак ?

 

Иван Михайлов, BREAKING.BG

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%