ОМИКРОН ЗАВЛАДЯ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ПРЕСАТА С ПРИЗИВ: "СЛОЖЕТЕ СИ БУСТЕР СЕГА!"

Автор: 5 GmediA 12:12, 20 декември 2021
Източник: 5GMedia

Водещи вестници във Великобритания излязоха на пазара с една и съща начална страница с призив хората да си поставят бустерна доза ваксина, за да се справи страната с варианта „Омикрон“, предава бТВ.

На снимката, която беше споделена в „Туитър“ се виждат началните страници на The Times, The Sun, The Guardian, Mirror и The Daily Telegraph. На всички се вижда една и съща реклама от местната здравна агенция, на която пише „Сложете си бустер сега“.

Мащабната информационна кампания има за цел да усили реваксинацията в страната, докато властите се опитват да се справят с постоянно покачващия се брой на случаите на коронавирус заради много по-заразния вариант „Омикрон“.

Случаите на COVID-19 в една от най-ваксинираните страни в света започнаха да се покачват, след като стана ясно, че новият вариант е проникнал в страната.

В момента почти 100% от всички нови инфекции в Лондон са заради „Омикрон“.

В страната отново се заговори за въвеждането на нови санитарни мерки за ограничаване на разпространението на вируса. Редица държави пък затвориха границите си за туристи от Великобритания или затегнаха изискванията към влизащите в страната.

Здравният секретар на Великобритания Саджид Джавид предупреди, че мерки тип локдаун не са изключени около коледните празници.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 184

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.35%
Възраждане
16 гласували / 8.7%
Има такъв народ
7 гласували / 3.8%