СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ПОКАЗВА ЖЪЛТ КАРТОН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! НАЕСЕН - НОВИ ИЗБОРИ ЛИ?

Автор: 5 GmediA 14:25, 23 януари 2022
Източник: Архив

Илияна Йотова, вицепрезидент, за правителството на Кирил Петков: “Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли не, тази коалиция ще си замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически.”(БНТ)

Оп-пааа! Президентството показва жълт картон на правителството.

Значи, президентът и вицепрезидентът се изживяват като първи център на властта в държавата - абсолютно очевидно е. Треньорите се преквалифицират в съдии. Менторите се превръщат в пала̀чи.

Румен Радев и Илияна Йотов ще наблюдават през “Ларгото” какво се случва отсреща до 13 март. Ако не им харесва, ще излезнат на площада с вдигнати юмруци и ще изкрещят: “Измамници, вън!”

Ще свикат на площада недоволни граждани и футболни агитки, Мая Манолова, Татяна Дончева, Велислав Минеков под ръка със Светослав Трайков ще грабнат микрофоните, ще се появи палатка с надпис: “Харвард ни убива!”…От Дубай ще долетят призиви за мощна подкрепа на Фигуранта. Правителството ще подаде оставка, Кики и Линда ще се върнат в Канада…

Президентът Радев ще назначи ново служебно правителство - първото за 2022 година. Само от хора, които никога не са живели в чужбина и не знаят какво е това Harvard, не са от семейство Лорер, консумират глутенови торти, не са любими сладкишчета на “просто Киро” и не са калинки-малинки.

Като се върнат от морета и океани “сите Българе заедно”, омаломощени и отвратени от “последните 12 ужасни години”, без да броим последната 1 добра година, ще се подредят пред машините, ако Корнелия не е успяла да издейства малко хартиени бюлетини, и ще осигурят изборна победа на поредното ново политическо ГМО.

На Николай Копринков (дясната ръка на президента Радев) може и да му е много трудно да успее с новия проект “няма ляво-няма дясно”, но някак ще се справи да събере пѐкани експерти, няма да му е за първи път.

В България нищо не се е променило, г-н президент. Само се върти в кръг.  В омагьосан кръг.

Последни новини

Общо гласували: 113

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ СПИРАНЕТО НА ГАЗОПОДАВАНЕТО ОТ "ГАЗПРОМ" КЪМ БЪЛГАРИЯ?
Да, много
86 гласували / 76.11%
Не
25 гласували / 22.12%
Да, но правителството ще се справи
2 гласували / 1.77%