ДЪЩЕРЯТА НА РУСКИ МИЛИАРДЕР ВЪЗСТАНОВЯВА ЧАСТНИЯ ОСТРОВ НА АРИСТОТЕЛ ОНАСИС И КЪЩАТА НА ЖАКЛИН КЕНЕДИ-ОНАСИС

Автор: Соня Колтуклиева 09:57, 7 май 2019

30-годишната Екатерина Дмитриева Ръйбаловлева   е новата собственичка на прочутия остров Скорпиос, разположен в Йонийско море.

Баща й Дмитрий Ръйбаловлев купува острова за 126 милиона долара през 2013 г. от Атина Онасис, внучката на легендарния корабен магнат Аристотел Онасис, любим на оперната прима Мария Калас и съпруг на вдовицата на президента Джон Кенеди Жаклин. Световноизвестният бизнесмен придобива острова през 1963 г. за 3,5 милиона драхми, които по онова време се равняват на 10 000 британски лири. На Скорпиос през 1968 г. се провежда сватбеното тържество на 62-годишният Аристотел Онасис и 39-годишната Джаки Кенеди. На острова е погребан любимия си на Аристотел Александър, който загива през 1973 г. на 25-годишна възраст, управлявайки хидроплан; тук са гробовете на самия Аристотел и дъщеря му Кристина.

Снимка: Джаки Кенеди и Аристотел Онасис на плажа на остров Скорпиос

Снимка: Фамилна къща Онасис на остров Скорпиос

На рождения си ден - 22 ноември - през 2017 г. руският мултимилионер Дмитрий Рыболовлев получава най-сетне разрешение от гръцките власти да осъществи строителна програма за 120 милиона долара. Бившият собственик на  «Уралкалий» е поверил проекта на международното архитектурно бюро Denniston International Architects & Planners.

Проектът включва изграждането на 48 супер-луксозни бунгала и на няколко вили в района на "розовата къща", проектирана от самата Жаклин Кенеди-Онасис.

Според гръцката медия Proto Thema, проектът е "екологичен", защото гостите на острова ще бъдат развеждани с електромобили, а на покрива на всяка сграда ще има слънчеви батерии.

Братовчедът на инвеститора - Андрей Коноготов, който ще управлява бизнеса на острова, разказва пред Forbes, че ще бъдат възстановени фермите и зеленчуковите градини от времето на Онасис. Той обяснява, че това не е чиста форма на туристически бизнес, защото островът ще се ползва от семейство Ръйбаловлеви и техните гости, но би могло да се организират и международни събития.

...Дмитрий Евгениевич Ръйбаловлев е роден през 1966 г. в Перм, Русия. Притежава лично богатство от 6,8 милиарда долара и е поставен под номер 224 в световната класация на Forbes. Той живее в Монте Карло и е президент на футболен клуб "Монако".

Снимка: Дмитрий Евгениевич Ръйбаловлев

 

 

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%