НЕ Е ИСТИНА! БЕЛИЯТ ДОМ НЕ ПОТВЪРДИ ИНФОРМАЦИЯТА НА МС ЗА ДОГОВОРКИ ЗА ЕВТИН ГАЗ 

Автор: 5 GmediA 16:33, 11 май 2022

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”.

Това се посочва в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис.

Нито дума за реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, които четем в съобщението на Министерски съвет.

Припомняме, че днес Министерски съвет публикува съобщение в което се посочва, че премиерът Петков по време на срещата с Камала Харис  е договорил извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на "Газпром", които да започнат от месец юни. Но тази тема напълно липсва в съобщението на Белия дом.

Подобна позиция не се потвърждава и от поста в "Туитър" на вицепрезидента Харис 

 

Туитър
 
Тагнато в: Камала Харис

Последни новини

Общо гласували: 114

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ СПИРАНЕТО НА ГАЗОПОДАВАНЕТО ОТ "ГАЗПРОМ" КЪМ БЪЛГАРИЯ?
Да, много
87 гласували / 76.32%
Не
25 гласували / 21.93%
Да, но правителството ще се справи
2 гласували / 1.75%