„БУЛГАРТРАНСГАЗ“: БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ПРЕГОВАРЯ С ТУРЦИЯ ЗА АЛТЕРНАТИВНО ТРАСЕ ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ

Автор: 5 GmediA 14:13, 15 май 2022
Източник: БГНЕС архив

Въпреки, че Русия е спряла доставките на природен газ за България, страната ни няма да спре транзита на руския газ за Сърбия, Гърция и РС Македония. Това заяви Владимир Малинов, изпълнителен директор „Булгартрансгаз”. България е започнала преговори с Турция за осигуряване на трасе за доставка на природен газ като алтернативен маршрут, съобщи още Малинов.

Днес той посрещна депутати от енергийната комисия към парламента в Чирен. Въпреки намерението за изнесено заседание на комисията в Чирен обаче до такова не се стигна, тъй като много народни представители не откликнаха на поканата.

Малинов увери, че "Булгартрансгаз" е готова да напълни хранилището до края на лятото и есента.

По негови думи към момента в хранилището има над 113 млн. куб. м природен газ, което представлява около 21% от техническия капацитет за съхранение. Той обясни, че за този период от годината това е един нормален обем и в сравнение с миналата година това е с около 6% повече газ в хранилището.

Приключи добивният сезон, в момента сме в период на нагнетяване и на дневна база се нагнетяват около 1 милион куб. м. природен газ, отбеляза Малинов.

Тагнато в: Булгартрансгаз

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%