ДЖОНИ ДЕП ОСЪДИ БИВШАТА СИ СЪПРУГА АМБЪР ХЪРД ЗА 15 МИЛИОНА ДОЛАРА

Автор: 5 GmediA 11:24, 2 юни 2022
Източник: Getty Images

Съдебно жури на щата Вирджиния призна бившата съпруга на актьора Джони Деп - актрисата Амбър Хърд, за виновна в клевета по делото на Деп за защита на честта и достойнството му. Съдебното жури присъжда на Деп обезщетение в размер на 15 милиона долара.

В същото време те прецениха, че ответният иск на актрисата към Джони Деп е неоснователен и нейните обвинения "не могат да бъдат напълно доказани". Журито постанови още, че изявленията на Хърд за брака й са „фалшиви“ и създават „клеветнически внушения“, различни от това, което е Джони Деп.

Амбър Хърд ще получи обаче 2 млн. долара, защото заседателите смятат, че Джони Деп е клеветил бившата си съпруга, но това е ставало след брака чрез неговия адвокат Адам Уолдман и само по едно от трите обвинения.

Самият актьор не присъства на обявяването на съдебното решение, в съдебната зала обаче е бившата му съпруга. Джони Деп бе забелязан няколко пъти през последните дни в Лондон.

58-годишният Деп заведе делото за клевета срещу Хърд във Вирджиния заради статия, която тя написа за „The Washington Post“ през декември 2018 г., в която описа себе си като "публична фигура, подложена на домашно насилие".

Актрисата от "Аквамен", не назова името на Деп в статията, но той я съди за това, че е намекнала, че той е домашен насилник, и поиска обезщетение от 50 млн. долара. 36-годишната Хърд предявява контраиск за 100 млн. долара, твърдейки, че е претърпяла "безогледно физическо насилие и злоупотреба" от негова страна.

Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини.

Деп и Хърд прекараха шест седмици на свидетелската скамейка по време на телевизионния процес, на който присъстваха стотици фенове на звездата от "Пиратите" и който беше съпроводен от кампания #JusticeForJohnnyDepp в социалните мрежи.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%