СКАНДАЛ: ДЕПУТАТКАТА ЦВЕТА ГАЛУНОВА Е ВЕРБУВАНА ДА НАПУСНЕ “ВЪЗРАЖДАНЕ”, ЗАРАДИ ПАРИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА ЗА ШАХМАТНАТА ОЛИМПИАДА?

Автор: 5 GmediA 09:21, 3 юли 2022

Слухове, че след Елена Гунчева още един депутат напуска парламентарната група на "Възраждане", се появиха в интернет пространството, а паралелно с това и в кулоарите на парламента. Става въпрос за Цвета Галунова, която се нареди редом до Елена Гунчева в колажи, определящи двете депутатки като "единствените неподкупни и свободомислещи", пише сайтът Актуално.

Парламентарни репортер са забелязали, че бившата шахматистка стои в Народното събрание отделена от своите съпартийци от "Възраждане" и все по-често може да бъде видяна до стаята на отцепниците от “Има такъв народ”. 

На 30 юни пред журналисти Цвета Галунова отговори дали е имала среща с премиера в оставка Кирил Петков: "Имала съм - да. Имала съм среща, която беше свързана със законопроекта за българската музика. След това с темата за РПУ-ата, по която аз работя. Затварят две РПУ-ата в моя район. След това направих среща с Бойко Рашков. Разговарям с всеки един, с когото имам теми, които да обсъждам”.

Според информиран източник от спортните среди, бившата шампионка  е вербувана от спортния министър в оставка

Радостин Василев, предводител на предателите от парламентарната група на ИТН.

Цвета Галунова е дъщеря на политическия анализатор и преподавател във Великотърновския университет, проф. Тодор Галунов, който е член на Управителния съвет на Българска федерация по шахмат-1928, със съпредседатели - народните представители инж. Иван Генов и д-р Руслан Тошев (ГЕРБ, Варна).

“По шахматна линия Руслан Тошев я изпрати на Радостин Василев, за да иска от министерството на спорта пари за женския отбор по шахмат за Световната олимпиада по шахмат, която започва в края на този месец в град Ченай, Индия.

И за по 1 800€ на 5-ма спортисти, Цвета Галунова е “прихваната”. А може и да не е само заради това, знае ли човек?!”

На 10 юни треньорът Стефан Стойнев заяви пред Агенция Фокус: “Спешно трябва да бъде подкрепен финансово отборът на България по шахмат за жени, за да замине на олимпиадата в Индия!

От началото на 2022 година българският шах работи с 0 лева

! Представете си едно предприятие да работи с 0 лева. Ние не произвеждаме, ние нямаме продукция. Нашата продукция е това, което радва българите в шахмата, и успехите на нашите състезатели. От началото на годината – дойде Радостин Василев, министър от „Има такъв народ“, докато се намести на креслото си, образно казано, минаха 6 месеца.

Проектите на всички, абсолютно на всички спортни организации, отидоха в канала, така да се каже. Можеш ли да започнеш годината от юли месец?

След което сега пък още нова бъркотия – той най-вероятно няма да бъде повече министър.

Надяваме се следващият министър, който и да е той, да започне първо с шахмата, не за друго, а защото ни предстои събитие, в което не сме участвали, 4 години България не е участвала. И най-интересното е, че българските журналисти не го знаят това нещо и не знаят, че има такова събитие, грандиозно. И не знаят, че ние имаме женски национален отбор, който ще играе основна роля, ако отиде, защото отново казвам, ние нямаме финансиране за олимпиадата. Това е положението.”

Пост във Фейсбук на Цвета Галунова от 2 юли, който звучи доста двусмислено:

🇧🇬  България трябва да е в ръцете на този, който я обича, а не на този, който е готов да я раздели! 🇧🇬

‼️Защо с всеки нов "спасител" и "носител на промяната" получаваме още от същото❓

🔴 Защото е прогнила концепцията в политиката. Вероятно политическите партии трябва да спрат да се наричат такива, защото корена на думата "партия" е "парт", "part", което означава част, произлиза от идеята за разделението, а не за обединението. Понякога, за да прогледнеш, трябва да смениш гледната точка.

💡Мили хора, има предостатъчно критерии, по които можем да се групираме на разнополюсни лагери, сред които да внесем напрежение между групите и да им подаваме причини да се противопоставят една на друга. Това, дори на някои лидери да им се струва лесно, не е работещо. И това е доказано в историята.

🔥Всички сме уморени от влагането на енергия и липсата на резултат. А това е така, защото всяка политическа организация прецизно чертае с дебел маркер своите червени прави линии, което от една страна е добре, защото определя пред своите избиратели посоката, но в природата идеално прави линии няма. Политиката е дипломация, изчакване на подходящия момент, компромиси, адаптиране, мисъл за народа, мисъл за държавата.

🔥Соломон разбира коя е истинската майка на детето, когато предлага то да бъде разделено на две, и тогава истинската му майка, водена от чувство на любов, отстъпва, за да съхрани живота на своята рожба.

🙏Изкуството е да градиш мостове там, където другите чертаят само разделителни линии!

📷 Снимката е направена преди два дни, обсъждайки едното от предложенията ми за подпомагане на музеите, опитвайки се да градя мостове в името на българската култура. За сведение само БСП и Възраждане го подкрепиха в цялост. Имаше 6-да от ПП, 5-да от ГЕРБ, 2-да от ДБ, 1-да от ИТН. От общо 223 гласували, 51 бяха "за".

🙏Аз се радвам, че все пак почти във всяка една група е имало народен представител, който е гласувал "за" българската култура.

📌Подчертавам, че другото предложение за музеите на общинска субсидия мина единодушно. И сега гласуваните 5,5 милиона за малките музеи в Свищов, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Брацигово, Попово и останалите 45 от тях ще бъдат разделени за музейното дело в по-малките населени места.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%