СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ТРИОТО КЛОУНЪТ-ХИЩНИКЪТ-КОВЧЕЖНИКЪТ СЕ РАЗПАДА, ДАНИЕЛ ЛОРЕР Е АСОТО В КОЛОДАТА, АКО ПП НЕ СЕ СРИНЕ НА ВОТА

Автор: Соня Колтуклиева 13:28, 4 август 2022
Източник: Дарик радио

Триото Клоунът-Хищникът-Ковчежникът се разпада! От Вашингтон дават ясни знаци, че Кирил Петков и Асен Василев са бити карти и не се ползват вече с доверието на администрацията на президента Джо Байдън. 

 

Америка на лузъри не вярва!Харвардските братя загубиха властта - Кирил Петков беше свален с вот на недоверие, Асен Василев не успя да изпълни проучвателния мандат. 

Да припомня някои мои разкрития, публикувани в ПИК, които предизвикаха изключителен интерес. 

 

КЛОУНЪТ: Киро и Лена са изпратили донос до Държавния департамент, в който се оплакват от посланик Херо Мустафа, защото не била направила достатъчно, за да се задържи правителството на власт. Представата им за помощ била следната: от американското посолство да притиснат Бойко Борисов, да го заплашат с включване в наказателния списък “Магнитски”, за да нареди на неколцина депутати от ГЕРБ-СДС да не подкрепят вота на недоверие и кабинетът “Петков” да оцелее. 

Обаче, стана тъкмо обратното - Херо Мустафа демонстрира отлични отношения с Бойко Борисов, той беше посрещнат като специален VIP гост на партито по случай Червърти юли, а още на 18 май, помощник-държавният секретар Карин Донфрид даде да се разбере, че лидерът на ГЕРБ е надежден партньор за САЩ. 

 

На доноса на Киро и Лена, Държавният департамент отговори с демонстрация на сила - удължи с няколко месеца престоя в България на Херо Мустафа, чийто мандат изтече. Тя наказва този, когото отгледа като морков от ГМО-земеделие, с дистанцираност и отхвърляне, твърдят отлично информирани източници.  

 

ХИЩНИКЪТ: Асен Василев, наречен от бившия си съдружник Мортен Лунд “измамник, но много умен измамник”, постъпи доста грубо и непредпазливо с посланик Херо Мустафа. След като се разгоря скандалът с меморандума за един милиард и половина долара, подписан между българското правителство и създадената с руски капитали компания Gemcorp, вицепремиерът се изрепчи, че фирмата е била посочена от американското посолство. От “Козяк” категорично отрекоха това. По-късно Асен Василев се сопна, че няма да се остави никакво посолство да му определя какво правителство ще се формира в България, удобно забравяйки, че именно посланик Херо Мустафа и президентът Радев бабуваха при раждането на политическия проект “Продължаваме промяната”.

 

Получи се като в приказката: “Аз те създадох - аз ще те унищожа!”

 

Вашингтон, естествено, не може да прежали напълно инвестицията си в “Продължаваме промяната”, създаден като бизнес-проект от българските си ментори, затова залага на Даниел Лорер. 

 

КОВЧЕЖНИКЪТ: Министърът на иновациите и растежа прибра безапелационно всичко перспективни фондове в държавата, измъкна под носа на Корнелия Нинова всички ресурсни сектори в министерството на икономиката. 

Самият Даниел Лорер се държеше като експерт и мениджър, изграждаше внимателно публичния си образ на твърд и непоколебим политик, но без да замърсява медийното си говорене с пропагандни клишета. Заставаше в позата на умиротворител и не допусна големи скандали, в които да се замеси името му. Освен един, който аз разкрих - че семейство Виолета&Даниел Лорер живеят врата до врата с Асен Василев в нова къща на софийската улица “Чаталджа”3, която не фигурира в декларациите на нито един от тях - въпрос, който трябва да бъде разгледан и разследван от КПКОНПИ и за който се очакваше да бъде дълбоко заровен, ако комисията беше оглавена от верния им сатрап Бойко Рашков. 

 

Освен това, съществуват обосновани предположения, че Даниел Лорер ползва услугите на мощна израелска фирма за медийни услуги, включваща блокирането с роботи на Фейсбук-профилите на неудобни активни инфлуенсъри, между които съм и аз. 

 

Даниел Лорер е трябвало да бъде името, предложено от Корнелия Нинова за премиер на кабинета с третия проучвателен мандат. Но това не се случи. Защото Кирил Петков и Асен Василев категорично са се противопоставили. Впрочем, правителство, начело с Лорер, имаше шанс да мине в пленарна зала, тъй като от опозицията са дали да се разбере, че биха го подкрепили, но без никакво участие в изпълнителната власт на Киро, Лена и Асен. 

 

Виолета Лорер е от известна фамилия във Варна, със солиден икономически бекграунд. Даниел Лорер, който беше водач на листата на “Продължаваме промяната”, успя да си изгради ефективна бизнес-мрежа в морската столица. 

 

За Вашингтон Варна има стратегическо място на Балканите - не случайно съществуват планове там да бъде изграден командния център на НАТО за региона. Инициативата “Три морета”, измислена и прононсирана от Белия дом, поставя Варна на картата на много важни международни комуникации. 

 

Даниел Лорер се ползва с внимание и подкрепа от финансови лобита в Тел Авив, както и от Световния еврейски конгрес, със седалище в Ню Йорк и с подразделения в Йерусалим, Брюксел, Париж, Женева, Москва, Буенос Айрес. 

 

Във Вашингтон смятат, че ако след предсрочните избори се стигне до конфигурация, в която ГЕРБ трябва да приеме за партньор “Продължаваме промяната”, Бойко Борисов би могъл да седне на масата на преговорите с Даниел Лорер, но абсолютно категорично ще откаже да разговаря с Кирил Петков и Асен Василев. 

 

Така че … асото в колодата е Даниел Лорер.  

Но само при условие, че ПП “Пълен провал” не се срине на вота на 2 октомври, както изглежда, след катастрофалното управление и след разкритията, започнати от от служебния кабинет на президента Радев, за измамите на Кирил Петков и компания. 

 

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 58

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
51 гласували / 87.93%
Да
7 гласували / 12.07%
Не ме интересува
0 гласували / 0%