СЛУЧАЙНО ЛИ БИВШИЯТ СПОРТЕН МИНИСТЪР ОТИДЕ НА ПОЧИВКА В ХОТЕЛА НА ХАЗАРТЕН БОС, СОБСТВЕНИК НА ФУТБОЛЕН КЛУБ?

Автор: Соня Колтуклиева 09:39, 11 август 2022
Източник: Инстаграм

Бившият спортен министър случайно ли се озова на почивка в луксозния хотел на хазартен бос, собственик на софийски футболен отбор?!

Радостин Василев, няма и седмица, след като предаде властта в Министерството на младежта и спорта на Весела Лечева, потегли към морето, оставяйки на служебния министър два тежки скандала с предсрочно прекратените договори на спортен комплекс “Диана” и на хидропарк “Акдемика-Врана”. Драматичният резултат е: 3 съдебни иска срещу “Национална спортна база” - на обща стойност 7 054 806 лева и блокиране на банковите сметки на държавното дружество, както и 2 съдебни иска срещу “Академика 2011” - за 619 886,77 лева.

Доста любопитно е къде точно е отседнал бившият министър в курорта “Слънчев бряг”? Той е предпочел DIT Evrika Beach Club Hotel - all inclusive. През август, цената на нощувката в стандартна стая е 200 евро.

Внимателно сега! Хотелът принадлежи на един от най-богатите българи и един от най-влиятелните собственици в туристическата индустрия - Румен Чандъров, смятан за приближен на Ахмед Доган.

На 20 декември 2021 г., WOW Media съобщава: “ … хазартният бизнес у нас вече има нов играч. Макар и почти тихомълком, той влезе в бизнеса арогантно и настоятелно… Румен Чандъров всъщност прибра при себе си целия бивш екип, работил до преди 2 години за Васил Божков.
Съставът на новата фирма, известна като 8888.bg, е голяма част от екипа, който правеше 7777.bg за Васил Божков. За Чандъров още работят и бившите шефове на „Национална лотария“ братята Милен и Димитър Ганеви.
В хазартните среди се коментира, че на никого не му стана съвсем ясно, как така, въпреки големите проблеми в хазарта след скандалите около Васил Божков и след като комисията по хазарт мина на пряко подчинение към Министерски съвет, Чандъров все пак успя да се сдобие с лиценз. И то в един бизнес, в който конкуренцията е брутална.”

Веднага щом пое Министерството на младежта и спорта, на 13 декември 2021 г., Радостин Василев започна агресивна кампания, за да назначи най-близкия си приятел - Александър Тодоров, за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор, което предизвика скандал в 47-я парламент и съдебни битки срещу предишното ръководство. Радостин Василев също прибра в БСТ един ценен маркетингов кадър на “Националната лотария”, като не скриваше амбицията си държавната лотария да придобие мащаба на хазартната империя на Черепа.

И още нещо за бизнеса на 56-годишния прочут собственик на хотела, в който е отседнал Радостин Василев.

През 2010 г., на ваканция в тузарския курорт Сейнт Бартс, Румен Чандъров, в компанията на приятелите си, т.н. “пещерняци” - Антон Щерев и Атанас Петров, съобщава за нов проект - ваканционен комплекс в Пунта Кана, Доминикана - инвестиция от 160 млн. долара, хотел с 650 стаи, под бранда - Marriott. Не ми е известно дали пусковият срок - 2021 година, е бил спазен.

Първите успешни стъпки, трасирали впечатляващия бизнес-възход на родените в Златоград братя Румен и Ваклин Чандърови, се свързват с Ахмед Доган и ДПС.

През 2016 г. Георги Самуилов (ИНСА ойл) и Румен Чандъров (ДИТ груп) стават собственици на футболния отбор "Ботев"- Пловдив, но само за около година. Сега ДИТ груп е собственик на ПФК “Септември” - София.

На 16 юли 2022 г. вестник “24 часа “, по повод на едно от “видео-разследванията” на министър Радостин Василев, съпровождан от общинския съветник Борис Бонев, пише:
“Тенис кортовете на стадион “Септември” се оказаха единствената апетитна хапка за министерството на спорта. Заради това министър Радостин Василев е изпратил нотариална покана на клуба, който го стопанисва, да напусне в 14-дневен срок, и то в разгара на сезона. Така на улицата остават куп деца, които тренират на съоръжението.
Всички останали клубове обаче са получили едногодишни договори, и то само срещу плащане на консумативи.
Това навежда на мисълта, че кортовете са единствената апетитна хапка и се готви да бъдат отдадени на някой по-близък до властта в последните дни на правителството.
Подновените договори са доста изненадващи, защото по принцип в документите на областната управа от 2019 г. има предписание на ДНСК за събаряне на всички сгради, защото са опасни.
“Септември” затъна по време на демокрацията и в момента е в руини. Комплексът бе прехвърлен на ММС в края на 2019 г., защото имаше инвестиционно намерение от страна на сегашния собственик на футболния тим Румен Чандъров...” Скандалът беше подробно разследван и описан в ПИК от Цветан Фиков, който беше арестуван на 26 юли и прекара няколко часа в килия в Седмо РПУ, след сигнал на Радостин Василев, който се почувствал заплашен от коментари на журналиста във Фейсбук.

Румен и Ваклин Чандърови са собственици на фирма “Арена Септември” ООД с предмет на дейност: придобиване, изграждане и управление на спортни обекти.

… Случайно, но забавно съвпадение е фактът, че на 3 юли, министърът на спорта в оставка Радостин Василев, заедно с дългогодишните си верни приятели Александър Тодоров, изпълнителен директор на “Български спортен тотализатор” и Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база”, в компанията на любовниците си, гуляха цяла нощ в бар “Мамалука”, на Халкидики (показано в ПИК със снимки и видео), на хвърлей място от двете тузарски къщи на хазартния бос в изгнание Васил Божков, който все още, май, се подвизава в Дубай.

На 4 юни 2019 г. адв.Радостин Василев и баща му адв.Петьо Василев съобщават, че ПФК “Арда Кърджали 1924” е възложила цялостното си юридическо обслужване на екипа на Vasilev and Co. Consulting. Смята се, че отборът е подкрепян от митичния бизнесмен Фуат Гювен, наричан “банкерът на ДПС”.

Снимки: DIT Evrika Beach Club hotel

Автор: 5GMedia

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 679

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
367 гласували / 54.05%
Възраждане
181 гласували / 26.66%
Има такъв народ
47 гласували / 6.92%