КАКВО ИМУЩЕСТВО ДЕКЛАРИРАХА РОДНИТЕ ПОЛИТИЦИ?

Автор: 5 GmediA 09:45, 11 август 2022
Източник: 5GMedia

КПКОНПИ публикува регистъра на лица, заемащи висши публични длъжност, подали своите имуществени декларации. Сред неподалите в срок са бившият външен министър Теодора Генчовска и 36 народни представители. 

В имотната декларация на президента Румен Радев за миналата година не се отчитат нови имотни придобивки. Той разполага със 7 хиляди лева в брой и отделно още над 135 хиляди в банка.

Няма промяна в имотното състояние и на бившия премиер Кирил Петков. Той има в брой 80 хиляди и отделно от това обявява влогове в различни валути на обща стойност 1 милион и 140 хиляди лева.

Бойко Рашков отбелязва в годишната Декларация за имущество и интереси към КПКОНПИ, че през последната година не е придобил нито един имот. Но затова пък, през миналата година Рашков посочи, че се е сдобил с нови три имота, с които той става собственик на общо 22 имота. 

Транспортният министър Николай Събев през изминалата година се е сдобил с 5 апартамента в Созопол, както и с 3 вили. Купил е и 2 парцела в София - всичко това на цена над 4 милиона лева. Сключил е и над 10 сделки за автомобили и мотоциклети, предаде Нова телевизия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не обявява нови имоти. Отчита, че има налични над 240 хиляди лева. Отделно от това той притежава над 220 хиляди в банка.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обявява че ползва 12 имота под наем, както и 4 автомобила с договор. В брой има 1 милион и 400 хиляди лева, а в банка - над 3 милиона лева.

За втора поредна година лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не подава задължителната имуществена декларация.

Ето пълния списък: 

КПКОНПИ - Списък с ЛЗВПД (caciaf.bg)

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 681

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
368 гласували / 54.04%
Възраждане
182 гласували / 26.73%
Има такъв народ
47 гласували / 6.9%