ПАДАТ В СЪДА ЗАПОВЕДИ НА РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Автор: 5 GmediA 09:20, 12 август 2022
Източник: Фактор

 След месеци на безобразия в Министерство на спорта от страна на бившия министър Радостин Василев и съсипване работата на голяма част федерациите, най-после истината започва да излиза наяве. Една от сериозно потърпевшите федерации от страна на адвокат Василев е Автомобилната федерация на България, на която първо бе спряна дейността й, а след това отнет и лиценза. В крайна сметка правдата възтържествува! Административния съд и Върховния административен съд с техни определения спряха изпълнението на заповедите за отнемане на лиценза на „Автомобилна Федерация на България“ и предоставянето на лиценз на „БФАС“. Това беше логичен край, защото мотивите, посочени и в двете заповеди бяха неправомерни, ако използваме правния термин, а реалното определение е несъществуващи. Действията си екс министър Василев развяваше като лозунг „Борим се с мафията“ , а всъщност чрез тях единствено обслужваше лични интереси на бившия съветник на Кирил Петков по спортните въпроси - Димитър Илиев.

По информация от служители на ММС, Василев е разпоредил да се „вдигнат на трупчета“ всички жалби постъпили в ММС по двете заповеди, но в крайна сметка съдът ги изиска служебно и, въпреки забавянето, те бяха разгледани. Много експедитивно, преди произнасянето на съда, и пак доказвайки, че е над закона, бившия министър разпореди заличаването на 55 клуба от регистъра на ММС, с което проваля тяхната дейност и заложени мероприятия.

С последователност и методична упоритост Радостин Василев успя да съсипе автомобилния сезон и българските пилоти основно се състезаваха в чужбина. Много традиционни събития и състезания пропаднаха и клубовете с техните състезатели ще си търсят правата по съдебен път. Настоящата ситуация обаче обърква състезатели, спонсори и организатори и ще са необходими поне две години спортът да влезе отново в ритъм, след управлението и безобразията на Радостин Василев. Тежка е и задачата на министър Весела Лечева, която трябва да ревизира всички решения на предшественика си, защото потърпевши от действията на ексминистъра не са само членовете на АФБ, а поне още десет федерации. Дано сътвореното с впечатляваща упоритост от ексминистъра се поправи скоро, за да се успокои спортната общност.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 681

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
368 гласували / 54.04%
Възраждане
182 гласували / 26.73%
Има такъв народ
47 гласували / 6.9%